<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Sådan kommer du i gang med aktiehandel

Aktiemarkedet er en spændende verden, der får tankerne hen på stive jakkesæt og spejlblanke bygninger i New York. Men hvordan kommer man egentlig i gang? Læs med og få tips og tricks til at købe din første aktie!

Hvis du er grøn på aktiemarkedet, har du selvfølgelig ikke en hel strategi for, hvordan du vil investere i dine aktier. Men bare rolig, det kan du få på sigt! Første step er at købe din første aktie, og herfra kan det sådan set gå alle veje.

Det kan være nervepirrende at tage det første skridt, og derfor kan det også være rart at have lidt tips, tricks og guidance ved hånden. Det får du med denne artikel, der giver dig de bedste råd til aktier for begyndere.

Trin-for-trin: Køb din første aktie

Lad os komme i gang! Hvordan køber du så din første aktie, så du kan komme godt i gang med aktiehandel? Det er faktisk ret nemt, og ved at gennemgå processen trin for trin bliver du hurtigt klædt på til at bevæge dig fra A til B.

Trin 1: Find en god handelsplatform

Første trin er at finde en platform, som du vil handle på aktier med. Her er mange forskellige, men et godt råd er at finde en platform, der har en lav kurtage. Du kan faktisk komme helt ned på 0% i kurtage, og jo lavere et procenttal, jo bedre for dig.

Trin 2: Vælg et beløb at handle for

Nu er næste step at få indsat nogle penge, som du kan købe din første aktie for. På mange platforme kan du starte med at indsætte små beløb på helt ned til omkring de tusind kroner. Når du har sat penge ind, kan du komme i gang med at købe din første aktie.

Trin 3: Hvem vil du købe aktier af?

Tredje trin handler om, at du skal afgøre, hvilket firma du ønsker at købe aktier i. Her kan det være, at du lige skal gøre lidt research. Måske har du nogle venner, der handler med aktier, som kan give dig nogle gode råd? Ellers er Google og de sociale medier som bekendt dine venner!

Trin 4: Køb din aktie

Nu er du næsten klar til at købe din første aktie nogensinde - spændende! Det tager ikke lang tid at “få fat i” en aktie. Du skal blot vælge 1x gearing i handelsvinduet, og så er aktien faktisk din. Tillykke, du har nu købt din første aktie.

Trin 5: Sælg videre?

Du kan altid sælge aktien igen, hvis du ikke ønsker at eje den mere. Det er ikke nogen svær proces, og du skal bare klikke på funktionen, “Sælg”, så er du i gang. Nu er der nogen andre, der kan få glæde af den aktie, du havde købt.

Følg
Jyllands-Posten