<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Ensomhed rammer mange unge

Der er flere unge end man måske tror, der er plaget af ensomhed i hverdagen. Hvorfor er det blevet sådan, og hvad skyldes den stigende ensomhed blandt unge? Findes der en måde at afhjælpe ensomhed blandt unge? Det skal vi undersøge nærmere.

Hvorfor bliver vi ensomme?

Der er mange årsager til, at vi bliver ensomme, og forskerne kan ikke blive enige om en bestemt faktor – der er i stedet mange faktorer, der peger mod årsagen til ensomhed. En af dem er den måde vi lever på. I dag. Den digitale tidsalder har fundet vej indi den måde vi kommunikerer med folk til daglig, og for mange opleves det koldt og overfladisk, hvis man sammenligner med kommunikation og det at mødes i virkeligheden. Derfor er det ikke så mærkeligt, at hvis man føler man ikke kan være med på den sociale digitale bølge, at man nemt kommer til at havne udenfor og blive mere ensom.

Det at man i mindre grad mødes fysisk end før, er også noget, der bidrager til at enkelte bliver ensomme. Alle lever i hver sine boble, hver for sig, og det kan øge følelsen af, at man er alene i verden og lede til både ensomhed og depression. Men hvad kan man gøre ved det?

Brug det digitale til at overkomme ensomheden

Det er dog ironisk, at det som kan være skyld i ensomheden blandt mange unge, også kan være en del af løsningen. Vi har nemlig flere muligheder end nogensinde til at møde nye mennesker, som vi aldrig ellers ville have mødt, gennem smarte digitale apps. Det er ikke uden grund, at gründeren bag datingapperne Tinder og Bumble, er en af verdens eneste kvindelige selvgjorte dollar milliardærer. Det er blevet big business, fordi det opfylder et behov i vores samfund. At komme i kontakt med andre.

Det er også sådan, at tærsklen for at komme i kontakt med andre, for mange opleves meget laver gennem apps og sociale medier, end i det virkelige liv. Derfor er der også enkelte, der ellers ville opleve meget ensomhed, der er mere sociale, takket være digitale medier. Det er også en interessant bivirkning ved den øgende digitalisering af vores samfund.

En af de ting, som succesfulde onlinedatere peger på, som en vigtig årsag til netop hvorfor det er vellykket, er at de hurtigt foreslår at mødes i virkeligheden. De bruger udelukkende apper og hjemmesider som et middel til at opnå den umiddelbare kontakt til mennesker de måske aldrig ville have mødt, og så tages der hurtigt initiativ til et fysisk møde, hvis der er kemi. Det kan være alt fra en fræk sexdate i Kolding til en kop kaffe og gåtur rundt Søerne i København. Uanset hvad man er til, så findes der mange gode date ideer at vælge mellem.

Følg
Jyllands-Posten