<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Sådan holder du coronasikre arrangementer til sommer

For nyligt har hele Danmark kunne få den glæde at høre om mange af restriktionerne, der har været en kernefaktor i indsatsen mod spredningen af Corona, nu bliver lempet betydeligt i takt med, vi kommer tættere og tættere på sommeren.

Derfor ser mange også nu deres snit for at holde diverse arrangementer, der har været forsinkede i månedsvis. Men inden vi bliver alt for glade og kommer for godt i gang, skal vi også huske på, at Corona ikke er væk endnu. Derfor skal man sørge for at tage sine forholdsregler, når man holder arrangementer til sommer.

Test, test, test

Lad os sige, du skal holde en fødselsdag på en dejlig varm sommerdag. Du har købt dejligt billige festartikler, vimpler og alt muligt for at sørge for, dagen bliver helt perfekt. Det skal skam nok blive en dejlig dag, men kun endnu bedre, hvis du sørger for alle gæster, er testet før de kommer.

Hvis bare en person er smittet, så kan alle til festen risikere, også at få Corona. En rigtig hurtig og nem måde at undgå dette er at råde alle indbudte gæster til at få en quicktest på dagen, hvor fødselsdagen bliver holdt. Så kan alle være trygt sammen med hinanden. Billige festartikler til fødselsdag mister trods alt lidt sin charme, hvis det bliver til en superspreder event.

Ryk festlighederne udenfor

Nu hvor vejret langsomt bliver bedre og bedre, så får man også god grund til at rykke festlighederne udenfor. Det har en lang række fordele i forhold til at begrænse potentiel smitte.

Når man er udenfor, er det langt lettere at holde fornuftig afstand til hinanden. I stedet for at sidde tætpakket ved et bord, er man fri til at gå rundt, sidde og stå, hvor man har lyst til. Samtidig får man også fornøjelsen af at nyde den dejlige solskin, som vi mangler noget så meget resten af året.

Invitér ikke alt og alle

Det er nemt at blive revet lidt med, nu hvor restriktionerne lempes. Så fristes man også til at inventere rigtig mange personer til sit arrangement. Selvom det er tilladt, må man alligevel også lige bremse lidt op, og overveje de potentielle risici forbundet med at invitere mange mennesker.

Hold dig til at invitere de mennesker, du alligevel bruger meget tid sammen med, eller har de samme sociale cirkler med. Man kan sagtens holde et festligt arrangement uden at risikere dannelse af nye smittekæder. Hold jer sikre derude, og nyd en mere fri sommer end den sidste.

Følg
Jyllands-Posten