<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Hvordan vælger du de rette materialer til have og hus?

Have- og byggematerialer er det ikke en kamp at finde gode tilbud på, men at lægge dig fast på det rette materiale til opgaven kan godt være en hjernevrider. At du skal bruge stabilgrus til belægninger, tunge køretøjer farer over, giver sig selv. Det samme gør, om du skal vælge sandkassesand til barnets sandkasse eller bare hente sand fra stranden – i hvert fald, hvis leg i sandet ikke skal slide flyverdragten i stykker, og sandslottene ikke skal briste blot ved pusten.

Flere løsninger inden for beskyttelse af bed

Sværere bliver valget i materialer imidlertid, når du fx står over for valget mellem flis eller granitskærver ude i bedet. For hvor flis effektivt beskytter bedets planter mod skadedyr, frost og fugttab, er flis forgængeligt og rådner op med tiden. Granitskærvers erosion tager længere tid, så er du til sinds at gøre arbejdet i bedene til en sjældenhed, er de måske at foretrække.

Hvad er den mest økonomisk fornuftige løsning?

Står du med et bed, kan du passende gøre dig tanker om, hvorvidt du ved brug af flis skal vælge træflis eller kakaoflis. Kakaoflis kan du lægge i halvt så tykt et lag som barkflis, så du sparer penge, men literprisen er til gengæld højere. Hvordan hitter du ud af, hvad der er den mest rentable løsning for dig? Flere steder på nettet kan du sammenligne priser på materialer.

Få rette rådgivning hos forhandlere

At finde priser online er én ting, men at finde det rette materialevalg er noget andet. Her kan såvel store byggemarkeder som små, lokalt forankrede nichebutikker give dig den rådgivning, du har behov for op til valg af jordforbedringsmiddel, støbesand, stenmel og diverse flistyper.

Gør dig selv en tjeneste ved at finde en kyndig rådgiver i dag, som kan hjælpe dig godt i gang.

Følg
Jyllands-Posten