<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Få styr på økonomien med et samlelån - sådan gør du

Hvis du står med flere forskellige lån, som for eksempel banklån, kviklån eller SU-lån, kan det måske betale sig at samle alle dine lån i ét samlet lån. Og det kræver blot, at du sender en ansøgning til din foretrukne bank eller låneinstitut. Læs med her, for at finde ud af hvordan et samlelån kan ændre din økonomi og hvilke fordele, det kan have for dig.

Skab overblik over din økonomi

Ved at samle dine lån i et såkaldt samlelån, betyder det at man kun skal betale til blot én låneudbyder og derfor også kun betale én samlet rente og ét samlet afdrag. Dette er typisk ensbetydende med en lavere rente. Dette betyder også, at der er færre månedlige gebyrer at betale og færre låneomkostninger, ved netop ikke at have lån hos flere forskellige låneudbydere. Du kan altså derfor spare en del penge, ved at samle dine lån under ét samlelån. Hvor mange penge du kan spare, afhænger af flere faktorer. Dette inkluderer  størrelsen på din nuværende gæld, antal låneudbydere du har gæld hos, og dine lånevilkår. Samlet set kan samlelån give et bedre overblik over din privatøkonomi og endda bidrage til et større rådighedsbeløb hver måned. Penge, som du kan bruge på dig selv, bruge til uforudsete udgifter eller til at betale afdrag på dine lån endnu hurtigere. Det er dig, der bestemmer.

Få flere penge til uforudsete udgifter

Udover at kunne spare penge på renter med samlelån, og derved have flere penge mellem hænderne til at forberede dig selv på uforudsete udgifter, giver et samlelån også andre muligheder til at kunne betale disse udgifter. Hvis dit rådighedsbeløb ikke strækker sig nok til at kunne dække uforudsete udgifter, kan et samlelån også give mulighed for at låne ekstra penge. Endda et beløb, som er højere end beløbet på din nuværende gæld, som du ønsker at samle.

Afdrag hurtigere på dine lån

En yderligere fordel ved at samle sine lån, er muligheden for at kunne hurtigere afdrage på disse lån. Ved at spare penge på høje renter og låneomkostninger, kan du i stedet bruge disse penge på at betale hurtigere af på samlelånet, ved at vælge en kortere løbetid. Eller blot ved at betale det samme beløb om måneden, som også ofte medvirker til at du kan betale dit lån hurtigere af. Dette bidrager yderligere til færre renteudgifter.

Følg
Jyllands-Posten