<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Fyret – hvad gør jeg?

Desværre står flere aktuelt uden job, da der har været store fyringsrunder og nedskæringer under denne Corona krise. Det er ikke så sært, men det kan føles som et stort slag for dig, der havde økonomisk tryghed og et job, som du var tilfreds ved og glad for. Du skal dog ikke frygte. I Danmark har vi et stort sikkerhedsnet for, når disse situationer opstår. Det er det grundlæggende ved vores velfærdsstat. Se derfor længere ned i artiklen herunder og få styr på de basale processer ved ledighed.

Jeg står uden job – hvad nu?

Når du står uden fast arbejde, skal du melde dig ledig på jobcentret. Det gør du ved at tilmelde dig jobnet, hvorigennem du så vil blive tilknyttet en sagsbehandler på jobcentret. Denne sagsbehandler vil rådgive dig og hjælpe dig i beskæftigelse igen og/eller hvis du i virkeligheden skal have hjælp en anden vej igennem. I din tid som ledig, da skal du søge to jobs ugentligt, samt optimere dit CV og dine ansøgninger. Føler du at det er udfordrende at skulle lave dit CV selv, så kan du med god grund bruge disse eksempler fra CVmaker.dk.

Hvilke regler skal jeg kende til mens jeg er ledig?

Der er grundlæggende ikke så meget at holde styr på, men for nogle kan det sociale system synes uoverskueligt. Til dit første jobcenter møde, vil du blive præsenteret for ret og pligt for dig som borger. Det er eksempelvis, at du skal skrive dine to ansøgninger om ugen, at du skal deltage i møderne på jobcentret samt at du skal give besked, når du er syg. Gør du ikke disse ting, vil du blive frataget din ydelse – altså dine dagpenge. For nogle kan det synes underligt at skulle melde sig syg, når de alligevel går derhjemme. Men når du er syg, er du frataget at lave jobansøgninger og du overgår ligeledes til sygedagpenge i stedet.

Må jeg tage ud og rejse mens jeg er ledig?

Hvis du er meget ihærdig efter at holde ferie og komme langt væk, når du igen kan rejse ud af landet, så tænk dig om inden da. Som nævnt ovenfor er der regler, som er vigtige at tage hensyn til, mens du er ledig. Et af dem er altså også regler for afholdelse af ferie. Når du er på ferie, får du ikke dagpenge. Det vil altså sige, at du skal informere jobcentret OG din a-kasse om afholdelsen af ferie mindst 14 dage før din ferie starter. I denne periode skal du så benytte dig af dine optjente feriepenge fra dit tidligere arbejde.

Følg
Jyllands-Posten