<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Sådan får du en mere klimavenlig husstand

I Danmark er vi utrolige mange, der lever flere mennesker sammen i en husstand. Nogle bor som par i en lille lejlighed. Andre har et kollektiv kørende i et hus, hvor de deles om tingene. Og så er der også utrolig mange danskere, der bor som familier i hus med far, mor og børn. I en husstand er der mange ting at holde styr på i hverdagen. Foruden at opretholde den gode atmosfære i hjemmet, så skal der ordnes diverse praktiske ting. Der skal mad på bordet. Der skal vaskes tøj og vaskes op. Der skal også tøj på kroppen og så videre. Disse ting samt mange andre i husstanden udgør et væsentligt forbrug. Og de fleste typer af forbrug medfører desværre en klimabelastning. Det er ganske normalt og næsten uundgåeligt ved alt forbrug. Men der er forskel på, hvor stor klimabelastningen er ved forskellige handlinger og beslutninger i hjemmet. Desværre stirrer vores generation direkte ind i en alarmerende klimakrise, der kan blive et større og større problem i fremtiden. Hvis du er en del af en husstand, så kan du måske være tilbøjelig til at give op og tænke, at løbet allerede er kørt. Men i virkeligheden, så kan alle husstande gøre en lille forskel i klimaregnskabet ved at ændre forskellige ting i husstanden. Er du interesseret i, hvordan du kan gøre din husstand mindre belastende for klimaet? Så kommer her en liste over forskellige tiltag, der kan hjælpe dig til at få en mere klimavenlig husstand.

Dit elselskab

Den første mulighed, du givetvis kan have for at få en mere klimavenlig husstand, er simpel. Ja, skift elselskab. Du tænker måske ikke over, hvilket elselskab, du har i husstanden? Du betaler givetvis bare regningen, når den kommer uden at tænke mere over det. Men der er en god chance for, at dit elselskabs strøm ikke er lige så klimavenligt, som det kan være. Ved at skifte til for eksempel Blue Energy eller andre bæredygtige elselskaber, så kan du være sikker på, at din strøm i fremtiden er grøn og mere klimavenlig. Det er de små ting, der tæller.

Kig på kosten

Spiser i meget kød i din husstand? Er der mange grøntsager og dagligvarer fløjet ind fra lande langt væk? Så er din kost ikke så klimavenlig, som den kan være. Kød er utrolig klimabelastende at producere, hvorfor det giver mening at skære ned på dit kødforbrug. Derudover bør i købe så mange varer fra Danmark som muligt. På den måde er der mindre Co2 forbundet med at transportere varerne i dit køleskab.

Affaldssortering

Sidst så er affaldssortering en anden lille ting, der kan være godt for klimaregnskabet. Meget affald kan faktisk genbruges eller brændes til grøn energi. Jo mere affald, der kommer i den rigtige spand, jo mere bliver genbrugt, hvilket nedsætter behovet for yderligere klimabelastende produktion.

Følg
Jyllands-Posten