<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Elektronisk visum til Canada og USA

Går turen til USA eller måske Canada i den nærmeste fremtid, men er du i tvivl om du nu også har styr på alle de krav der er i forhold til indrejse og ophold, så kan du heldigvis let blive klogere lige her.

Få styr på regler omkring visum når du skal rejse

USA og Canada har vundet rigtig mange danske statsborgers hjerter, når det gælder om at søge efter en rejsedestination. Der er mulighed for mange oplevelser, nærmest uanset hvilken delstat du vil besøge og kulturforskellene kan virkelig stimulere enhver sjæl, der bevæger sig ind over grænsen.

Men har du styr på hvilke krav og regler der egentlig er gældende i forhold til indrejse og ophold til din udvalgte destination? Du finder ESTA til USA og visum til Canada informationer på e-visa.dk, hvor du får svar på alle de spørgsmål vedrørende krav til indrejse og ophold du måtte have.

Når rejsen går til USA med ESTA

Har du retning mod USA er du forholdsvis heldigt stillet, da det er en simpel proces. Danmark er nemlig et af de visumfri lande som USA har på listen. Derfor skal du i de fleste tilfælde som dansk statsborger ikke have et visum til indrejse i USA, men det der kaldes et ESTA.

ESTA er en elektronisk rejseautorisation som du kan bruge i stedet for et visum. Når du først har skaffet dig et ESTA, så kan du godt genbruge den i 2 år. Det letter en del for dem, der gerne vil tilbage til USA igen. Der er dog en regel om, at du ikke må opholde dig i USA i længere tid end 90 dage på et ESTA.

Hvis du skal opholde dig i USA i længere tid end 90 dage, er du derfor nødt til at kontakte den amerikanske ambassade, for at få hjælp til et visum.

Du kan ikke altid få ESTA

Der er også en række andre ting, der kan gøre det lidt mindre nyttigt for dig med et ESTA. Der er bl.a. en liste med visse lande, hvor du ikke må have opholdt dig siden år 2011. Det er efterhånden en del år der skal regnes med, og det vil derfor være en god idé at tjekke denne liste ud, for at være helt sikker på at der ikke er lande som du på et kort tidspunkt har besøgt siden år 2011.

Du kan heller ikke rejse på et ESTA hvis du er tidligere straffet. Det gælder selvfølgelig ikke hvis du har fået en p-bøde, men ligesom når du beder om at få en straffeattest i arbejdsøjemed, for at vise at den er pletfri, lige sådan kræver USA altså den pletfri straffeattest. Er du tidligere straffet må du prøve at søge et visum i stedet.

Har du én gang oplevet at blive afvist når du har søgt om et ESTA, så er du helt automatisk røget over i bunken af folk, der ikke vil blive godkendt til et ESTA. Du skal derfor også her søge om at få et visum. Det er den amerikanske ambassade der hjælper dig, når du som dansk statsborger har spørgsmål til indrejse og ophold i USA.

ESTA er et elektronisk visum

Det er let og går for det meste også ret hurtigt at ansøge om et ESTA. Det foregår elektronisk og du vil modtage din godkendelse på din egen e-mail. Det giver mindre papir der skal holdes styr på i rejseforløbet og er let at fremsøge igen til eventuelle rejser til USA efterfølgende.

Du skal være opmærksom på at du registrerer den korrekte e-mailadresse, men også det rigtige pasnummer. Det er kun sammen med dit pas at du kan bruge dit ESTA. Du skal også være opmærksom på at, hvis du har søgt om et ESTA og dit pas udløber indenfor de 2 år, hvor ESTA er gældende, så ”udløber” dit ESTA sammen med dit pas.

Når rejsen går til Canada med eTA

Skal du rejse ind i Canada er der lidt andre regler for indrejse og ophold end hvis du rejser til USA. Der er dog også nogle ligheder, f.eks. har du også her en elektronisk rejseautorisation. Denne hedder ikke et ESTA men et eTA, men fungerer og ansøges næsten på samme vis, som et ESTA.

Både ESTA og eTA er kun et krav, hvis man rejser til USA eller Canada med fly eller skib. Man skal altså lande i en form for havn, hvis et ESTA eller eTA skal give mening at ansøge. Kører du derimod over grænsen i bil, så er der intet krav om hverken ESTA eller eTA.

En af de større forskelle for at kunne ansøge om et eTA kontra et ESTA er, at et eTA holder i 5 år i stedet for de 2 år ved et ESTA. Du kan også opholde dig i Canada på et eTA i 6 måneder ad gangen, hvor det med et ESTA til USA kun var 90 dage. Gældende for begge ansøgninger er at det tager op til 3 døgn at få sin godkendelse – men ofte går det hurtigere.

Følg
Jyllands-Posten