<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Tips til planlægning af events

Uanset hvad der skal planlægges af større arrangementer, er det vigtigt, at man har tungen lige i munden. Det kan hurtigt blive en stressende opgave, da der er en masse ting, man skal holde styr på. Her er der samlet nogle tips til planlægning af events.

En to-do liste 

Først og fremmest skal man have en to-do liste, så man netop undgår at glemme alle de ting, man skal sørge for. Skriver man ned løbende, er man sikker på man får alt med, så man ikke står ved selve eventet og finder ud af, at man har glemt en masse ting. 

Den rigtige lokation 

Dette er især vigtigt for et vellykket event. Det går selvfølgelig ikke, at eventet finder sted i et venue der ikke passer til. Er det forestillinger eller koncerter skal spillestedet selvfølgelig kunne rumme en scene og andet udstyr. Derudover findes der også lokationer som passer bedre til fester, udstillinger eller filmoptagelser. 

Det rigtige udstyr 

Det er rigtig vigtigt, at man bruger det rigtige udstyr i god stand, så man ikke skal bøvle med det på selve dagen af eventet. Lightpartner er en leverandør af udstyr til teater-, event- og tv-branchen. Lightpartner har både stativer, højtalere, lamper, røgmaskiner, sceneudstyr, kameraer, mikrofoner og meget andet udstyr som bruges til events. 

Planlæg ud fra målgruppen

Når man planlægger et event, er det vigtigt, man har styr på hvem målgruppen er. Hvem skal komme til eventet? og hvordan tiltrækker man dem. Har man udarbejdet målgruppen bliver planlægningen og udførelsen af eventet meget bedre og man er sikret et succesfuldt event. 

De rigtige licenser 

Til de fleste events bliver der tilbudt mad og forfriskninger. Af denne grund er det også vigtigt at have styr på licenser til dette, for eksempel alkohol licens og en licens for at servere mad og drikke. Man skal også have en licens for live musik, begivenheder på offentlig grund, såsom gadefester, samt gambling. 

Det er optimalt at ansøge om de licenser man skal bruge så langt i forvejen, så man får det på plads, før man begynder den helt store planlægning. 

Mad og drikke

Har man fået tilladelse til at servere mad og drikke, skal der nu planlægges hvad for noget mad og drikke der skal være til rådighed. Er det snacks og fingermad eller skal der være mulighed for større portioner, typisk tilbydes til længerevarende events. Derudover skal man også overveje om alkohol skal tilbydes til eventet eller ej. 

Den rigtige markedsføring 

Om det er eventplanlæggeren eller om der er et team til markedsføring, skal der ihvertfald være en strategi for markedsføring af eventet. Målgruppen skal altså informeres om eventet, før de rent faktisk kan komme til det. En typisk strategi for events er flyers og markedsføring på de sociale medier.

Følg
Jyllands-Posten