<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Problemer med vaskemaskinen? Her er tre mulige forklaringer

For de fleste mennesker er det en stor fordel, når hårde hvidevarer, som for eksempel vaskemaskinen, bare virker. Det er nemlig et af de apparater, som de færreste af os egentlig har forstand på. Derfor kan det også blive problematisk, når vaskemaskinen pludselig ikke virker, som den skal. Hvad er egentlig problemet?

Står du lige nu i den situation, at din vaskemaskine ikke virker optimalt, så er her tre mulige forklaringer, som du kan undersøge.

1. Et larmende apparat kan skyldes en slidt simmerring

En simmerring er en del af din vaskemaskine, som sørger for, at dit vasketøj bliver centrifugeret godt og gnidningsfrit. Den spiller altså en forholdsvis vigtig rolle. Desværre kan den også blive slidt med tiden, og så vil den ikke blive ved med at fungere godt. Det kan faktisk også resultere i olie- og rustpletter på vasketøjet.

Heldigvis er det muligt at skifte din simmerring ud med en ny. Det kan gøres selv men vil absolut være nemmest for én med erfaring.

2. For koldt eller for varmt vand kan skyldes en defekt termostat

Hvis du oplever, at vandet i vaskemaskinen enten ikke varmes op overhovedet, eller at vandet modsat bliver langt varmere end forventet, så skyldes det med stor sandsynlighed, at termostaten er defekt. Den forkerte temperatur vil ikke gøre dit vasketøj ordentligt rent, og så kan det faktisk også ødelægge tøjet.

Heldigvis er det også muligt at udskifte en defekt termostat.

3. Hvis vandet ikke løber ud, kan det skyldes en blokering

Et sidste, almindeligt problem er, at vandet ikke løber ud af din vaskemaskine igen. Det kan meget vel skyldes, at der er opstået en blokering. Det kan for eksempel være en sok, der sidder på tværs.

Løsningen på en blokering er at koble vaskemaskinen fra og at fjerne det, der blokerer. Pas på, når restvandet i afløbsrøret vil løbe ud.

Følg
Jyllands-Posten