<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Et IKEA hack er den korte vej til drømmekøkkenet

Såkaldt “IKEA-hacking” er populært som aldrig før, og særligt i køkkenbranchen har fænomenet vundet indpas de seneste år. IKEA-hacking har gjort det muligt for mange danskere at få deres største køkkendrømme opfyldt for en brøkdel af den pris, det ville have kostet at få lavet et specialdesignet køkken.

Idéen bag et IKEA køkken hack er egentlig simpel:

De utroligt holdbare og gennemtestede køkkenmoduler fra IKEA kombineres med unikke snedkerfronter, der giver køkkenet et eksklusivt finish, som til forveksling ligner et håndlavet snedkerkøkken.

Man bruger med andre ord IKEAs køkkenmoduler som en form for “skelet”, og så beklæder man det skelet med unikke håndlavede fronter og skuffer. Resultatet er et helt unikt køkken, som de færreste vil gætte egentlig stammer fra IKEA.

Hvad skal man købe i forbindelse med et IKEA hack?

I sidste ende er det op til kunden selv, hvor unikt et køkken de ønsker at skabe. Hos de fleste leverandører af IKEA køkken hacks, er det muligt at vælge, hvilke dele af køkkenet det er man vil IKEA-hacke.

Det kan f.eks. være, at man kun ønsker at skifte skufferne i køkkenet ud med ægte fingersamlede træskuffer. Mens andre vælger at gå på jagt efter unikke fronter til IKEA køkken, som kan komplimentere deres nuværende køkken og give det et mere lækkert look.

Det er også muligt at IKEA-hacke hele køkkenet. Her opgraderes både skuffer, fronter, bordplade og greb. Det er naturligvis den dyreste løsning, men er også den løsning, hvor resultatet er mest iøjnefaldende.

Du skal naturligvis også købe køkkenmodulerne fra IKEA. En køkkenspecialist fra IKEA kan hjælpe med at tegne, designe og vælge modulerne dit nye køkken, og så tager du blot din køkkentegning med til producenten af dine unikke fronter, låger og skuffer – så let er det at komme i gang med en opgradering af dit køkken.

Hvad koster et IKEA hack?

Prisen for et IKEA køkken hack ender et sted mellem prisen for et håndlavet snedkerkøkken og et standard IKEA køkken. Mens et snedkerkøkken let kan løbe op i over 200.000 kr., så vil et IKEA-hacket snedkerkøkken typisk koste omkring 85.000 kr. inkl. hårde hvidevarer.

I den pris ligger både køb af IKEA-modulerne og de unikke fronter, låger og skuffer, som man får leveret af IKEA-hack leverandøren. Kunder, der kun vælge at IKEA-hacke bestemte elementer af deres køkken, f.eks. skufferne, vil altså ende på en billigere pris end 85.000 kr.

Et underskab med 3 unikke skuffefronter koster f.eks. ca. 2.300 kr. pr. skab eksklusive selve underskabet, som kan købes i IKEA for relativt få penge.

Hvem tilbyder IKEA hack af køkkener?

Der findes efterhånden en række virksomheder, som kan hjælpe dig med at gennemføre et IKEA hack af dit køkken. Form Plus er en af de lidt nyere virksomheder i markedet, og de har oplevet stor efterspørgsel på deres IKEA hacks det seneste års tid.

Form Plus har specialiseret sig i at levere billige IKEA køkken hacks i Århus og København. Kunder kan vælge mellem træskuffer og køkkenfronter i fem forskellige designs og træsorter, og det er muligt at få vareprøver tilsendt, så man kan føle og se materialerne i det rigtige lys og miljø.

Hvad kan man ellers IKEA-hacke?

Listen af ting, som du kan IKEA-hacke er lang. I Danmark er IKEA-hacking af køkkener nok det koncept, som er mest populært, men mange andre steder i verden IKEA-hacker man alverdens ting.

Stole, borde, senge og andre typer af møbler bliver opgraderet, modificeret og personliggjort. Trenden har skabt en hel ny generation af freelancedesignere, som udvikler videre på IKEAs enorme produktsortiment.

Resultatet af de mange flotte skabninger har gennem tiden skabt en markedsplads og et fællesskab bestående af passionerede “IKEA-hackere”, hvor kun fantasien sætter grænser for det næste smarte design.

Følg
Jyllands-Posten