<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Jordbrug og natur uddannelser er de mest spændende

Der findes en række forskellige uddannelse inden for jordbrug og natur.

De er alle alsidige uddannelser, hvor du arbejder i den frie natur, og selv kan styre, hvordan din hverdag ser ud. En af disse uddannelser er en gartner uddannelse.

Lidt om uddannelsen

Gartner uddannelsen har en varighed på ca. 3-4 år. Uddannelsen er et miks af skole og praktisk arbejde i gartnerierne på skolen. I løbet af uddannelsen vil du også komme i lærer hos virksomheder, for at afprøve dit håndværk i den virkelige verden. Generelt er uddannelsen en meget alsidig én af slagsen, da du bliver mødt af mange forskelligformede opgaver i løbet af din tid på uddannelse. Til slut kan du gå i tre forskellige retninger som henholdsvis væksthus- planteskole- eller havecentergartner.

Løn under uddannelsen

I løbet af din uddannelse vil du modtage elevløn. Lønnen starter fra uddannelsens start, og forløber sig gennem hele uddannelsen, uanset om du er på skole eller ude hos din arbejdsgiver. Derfra afhænger lønnen af, om du er under eller over 25.

Fremtiden som gartner

Fremtiden er lys for gartnere. Der er mange gartnerier i Danmark, og mange af disse er begyndt at omstille deres produktion til en mere bæredygtig én af slagsen. Det er godt nyt, da fokus på bæredygtighed hos mellemhandlere og kunder er stor. Fremtiden skal være bæredygtig, og derefter er det ligeledes vigtigt, at gartnerierne følger med i denne udvikling. De nyuddannede gartnere kommer til at få viden om en bæredygtig tilgang til gartneriet, hvilket ligeledes vil gavne dem i deres fremtidige arbejdsliv. Gartnerne vil kunne bidrage med den nyeste viden inden for området, hvilket vil bringe en stor nytte til gartneriet.

Fordele ved at blive gartner

Du modtager løn under hele din uddannelse
- Under uddannelsen vil du modtage elevløn. Det er lige meget, om du er på skole, eller er i virksomheden. Det er en stor fordel.

Du får en alsidig hverdag
- Arbejdsdagene som gartner er meget forskellige, og ofte får du dage, hvor du skal arbejde i forskellige funktioner. Det ene øjeblik er du ude i drivhusene, mens du i det andet øjeblik skal lukke en større aftale med en evt. køber.

Du kommer til at arbejde i et frisk miljø
- Din arbejdsdage i gartneriet er fulde af liv og glade dage. Når du er i selskab med blomster og planter, kan du ikke andet, end at komme i godt humør.

Følg
Jyllands-Posten