<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Hvad koster et nyt køkken og badeværelse?

Køkkenet og badeværelset står ofte forrest i køen, når snakken falder på en make-over af hjemmet  – og med god grund. Begge rum bliver flittigt brugt i de danske hjem, og det slider på inventaret og udseendet.

Desværre så er både badeværelse og køkken også to af de rum, som er dyrest at renovere. I mange tilfælde kræver en renovering af køkken og bad besøg af mange forskellige håndværkere, og det er særligt det faktum, som er med til at trække prisen op.

Her i artiklen kan du læse mere om, hvad du kan forvente et nyt køkken og badeværelse vil koste. Vi starter med at se på prisen for et nyt køkken.


Pris for renovering af køkken

Santander Consumer Bank har undersøgt, hvad et nyt køkken koster, og prisen varierer fra ca. 50.000 kr. til 100.000 kr. afhængigt af køkkenets størrelse og en række andre faktorer. Det ser vi nærmere på herunder.

Først og fremmest påvirker antallet af kvadratmeter altså dit nyt køkkens pris, men dit valg af køkkendesign har også stor indflydelse på prisen. Et snedkerlavet køkkendesign koster alt andet lige mere end et masseproduceret køkkendesign fra IKEA.

Bordpladen er endnu en faktor, som har afgørende betydning for dit nye køkkens pris. En bordplade af laminat er væsentligt billigere end en bordplade i granit eller marmor.

Den sidste store post i et køkkenbudget er selve monteringen af det nye køkken. Her ligger en stor del af udgiften, og hvis du skal have lavet store ændringer, som for eksempel kræver flytning eller installation af nye rør eller el, så kan det blive en relativ tung post i budgettet.

For et lille køkken kan du regne med at monteringen koster i omegnen af 30.000 kr., mens du med et stort køkken må forvente et noget højere tilbud fra håndværkerne.

Kan en investering i køkkenrenovering betale sig selv tilbage?

Selvom en køkkenrenovering er dyr, så kan du med rimelighed forvente, at dit hus eller din ejerlejlighed stiger i værdi som følge af renoveringen. Det betyder, at der er gode chancer for, at din investering kan betale sig selv hjem, når du engang beslutter at sælge din bolig.

Og hvis du er heldig kan du måske endda tjene penge på at investere i et nyt køkken, men det forudsætter, at den underliggende boligpris i dit område er stabil eller stigende.

Hvad koster en renovering af badeværelset ?

Santander Consumer Bank har ligeledes undersøgt prisen for renovering af et badeværelse. Et badeværelse på seks kvadratmeter i en ny tilbygning koster ca. 165.000 kr. Det tal er udregnet baseret på en gennemsnitspris på ca. 30.000 per kvadrameter inklusive moms.

Det er altså også en dyr fornøjelse at lave nyt badeværelse, men hvad hvis du blot ønsker at renovere badeværelset – hvad kan du så regne med, at det kommer til at koste?

Ifølge Santander Consumer Bank kommer det helt an på, hvilken type af renovering du vil lave. Ønsker du en mindre opgradering af sanitet og armaturer, men beholder fliser og diverse installationer, så kan du regne med en pris på ca. 30.000 kr. for renoveringen af badeværelset.

Men hvis du ønsker en totalrenovering af badeværelset, hvor nærmest alle elementer i badeværelset udskiftes, så bliver prisen for renoveringen nok nærmere et sted mellem 150.000 og 300.000 kroner.

Ligesom det er tilfældet med køkkenrenovering, så kan du forvente, at du får en del af de penge, du bruger på renoveringen af badeværelset, tilbage, når du engang beslutter at sælge din bolig.

Følg
Jyllands-Posten