<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Bæredygtig shopping: Sådan bliver din indkøbstur grønnere

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange måder hvorpå vi kan blive endnu grønnere og mere bæredygtige i vores hverdag. Og indkøb og shoppingture er bare én af dem. Alle mennesker går på indkøb og shopper ind imellem, og selvom det måske kan føles som en meget lille ting at ændre sine shoppingvaner kan det ikke desto mindre gøre en ret stor forskel på den lange bane. Så her kommer vi altså med tre gode og nemme råd til hvordan du kan komme i gang gøre dine shoppingture så bæredygtige som muligt.

Tænk over hvad du køber til dine børn

Børnetøj, sko, legetøj og alt hvad der bliver produceret, købt og solgt til børn er faktisk én af de områder, der forurener allermest. For børn vokser hurtigt, og derfor har de hurtigt og ofte brug for nye ting - det gælder både legetøj, men ikke mindst også deres tøj, sko og overtøj, som de hurtigt vokser ud af. Og derfor kan du med fordel se på, om du kan finde nogle grønnere alternativer. Bæredygtigt børnetøj er nemlig - heldigvis - ikke længere en sjældenhed at finde på markedet. Og det er et rigtigt godt - og nemt - sted at starte. Kig for eksempel efter de materialer, tøjet er lavet af samt hvor det er produceret henne for at du kan købe det, der har belastet klimaet mindst muligt.

Kvalitet fremfor kvantitet

Det er helt sikkert en sætning, du ofte har hørt. Men når det kommer til klima og bæredygtighed er det ikke desto mindre en rigtig god og vigtig sætning at have i baghovedet - især på indkøbsturen. For når man køber kvalitetsvarer sørger man for at mindske sit forbrug, fordi man køber produkter, der ikke skal udskiftes lige så ofte som varer i dårligere kvalitet. Og det er det, vi mener med kvalitet fremfor kvantitet. Det er nemlig meget bedre for miljøet at købe eksempelvis ét par gode jeans, som holder i fem år frem for at købe fem par jeans eller flere, som hver især holder mindre end et år - det sparer nemlig miljøet for unødvendig produktion.

Kig altid på mærket

Som en sidste - og super nem - måde at handle mere bæredygtigt og klimavenligt ind på er at kigge på mærket eller emballagen på de produkter, du køber. Og her kan du først og fremmest kigge på, hvor produktet er produceret. Jo tættere på dig selv, varen er produceret, jo bedre er det for miljøet. For det andet kan du også se på hvilke materialer, produktet indeholder - og her kan du for eksempel med fordel undgå produkter med store mængder plastik, da det udleder en masse mikroplast når de bruges.

Følg
Jyllands-Posten