<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Dette er vigtigt for dig at huske, hvis du har øjne på et samlelån til hjælp til din økonomi

Dette indhold er sponsoreret

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil have et samlelån, hvis du har flere forskellige lån fra mange forskellige kreditorer. Et samlelån kan gøre din økonomi mere overskuelig, og den kan sørge for, at du har nemmere ved at få betalt af på alle dine lån, så du ikke glemmer vigtige betalinger. Dog er der nogle ting, som du skal huske, inden du tager et samlelån, så du kan passe bedst på din økonomi.

Du har stadig gæld

Et samlelån er ikke en mirakelkur, selvom der er mange positive elementer at hente, hvis du overvejer et. Du kommer ikke til at have en mindre gæld, blot fordi de alle er samlet, og du kommer måske ikke engang til at have en mindre periode, hvor du skal betale dine lån. Et samlelån kan give dig overskuelighed og en bedre mulighed for at holde styr på alle dine lån, men selve gælden du har tegnet bliver ikk mindre. Derfor bør du altid kigge på, om du har brug for er samlelån for overskuelighed, eller om du godt kan klare dig med dine almindelige lån spredt for sig. 

Tjek flere forskellige samlelån

Ligesom med almindelig lån, så er der mange forskellige låneudbydere på markedet, som tilbyder samlelån. Derfor bør du aldrig tage det første og det bedste lån, som du komme omkring, når du leder efter samlelån, da du ellers kan ende med at skulle betale mere end højest nødvendigt, når det kommer til renter og afgifter. Du skal her altid kigge efter den laveste ÅOP, altså årlige omkostninger i procent, som du skulle gøre, hvis du skulle have et almindeligt lån. Så kan du passe godt på din økonomi, mens du leder efter et godt samlelån. 

Brug god tid på at læse din lånekontrakt

Når du først skal tage et samlelån, så er det nødvendigt, at du læser din lånekontrakt godt igennem. Der kan være mang termer eller andre former for informationer, som kan være nye for personer, som ikke er i branchen, og du bør derfor altid tage dig god tid til at snakke med din låneudbyder, inden du skriver under, så du kan få det bedste lån muligt, hvor du ikke kommer til at skulle betale alt for meget. Husk også på, at du altid har retten til at sige nej, når du får tilbudt et samlelån, ligesom du ville have det, hvis du blot skulle låne almindeligt. 

Følg
Jyllands-Posten