<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Således bekæmper du mus i hjemmet

Er du en af dem, der får besøg af mus indendørs - eller kan høre dem krible og krable på lofter og i afkroge? Så er der hjælp at hente, så du kan bekæmpe mus i hjemmet. I denne tekst får du forskellige tips til, hvordan du kan forhindre at mus i hjemmet, samt hvad du kan gøre, hvis de allerede bor under samme tag som dig selv.

Sørg for at kældervinduer er lukket

Det er en god idé, altid at sørge for at musene ikke kan komme ind i huset eller lignende. Dog kan selv det mest solide, robuste hus have svage punkter eller små indgange, som musene hurtigt udnytter til egen fordel. Man kan dog sørge for at kældervinduer, der er i ‘muse-højde’ altid er lukket, og at alle ruder er intakte, da mus ellers ville snige sig ind gennem en smadret rude. Derudover er det smart at sikre sig, at alle ventilationsåbninger er forsynet med finmasket galvaniseret trådvæv eller en musespærre.

Opbevar madvarer i køleskabet eller lukkede beholdere

Ydermere er nem adgang til madvarer en fest for mus. Dette gør nemlig at de trives og kan formere sig i deres reder i huset. Derfor er det en god idé, at alle fødevarer opbevares i enten køleskabet eller lukkede beholdere, som musen ikke kan gnave sin vej igennem. Af den grund frarådes brug af plastik til opbevaring - benyt i stedet metal- eller glasbeholdere. Derudover er det generelt en god idé, at sørge for at dit affald heller ikke er let tilgængeligt for musene.

Opsæt musefælder

Hvis du allerede har mus i huset, kan du afhjælpe problemet ved brug af en musefælde - eller flere, hvis dette er nødvendigt. Den mest hyppige type af musefælder er såkaldte smækfælder. Smækfælder dræber musene hurtigt og effektivt - ligesom det opleves i tegnefilm. Fælderne bør forsynes med passende lokkemad (og ikke nødvendigvis ost, som i tegnefilm). Montér lokkemaden på fælden, på en sådan måde, at de skal gøre en indsats for at få lokkemaden fri. Det er en god idé at benytte lokkemad med duft, såsom leverpostej, ost, franskbrød eller pølse. På den måde render mus hurtigere i fælden. 

Udlæg små giftdepoter

Et godt tip til at undgå flere musinvasioner, er lægge små giftdepoter ud udendørs eksempelvis langs bygninger og huse, der hvor musene finder vej ind til huset. Bemærk at giften skal afskærmes for vind og vejr, samt fra andre skadedyr og fugle, for ikke at lokke flere skadedyr til dig. Dette kan gøre ved eksempelvis at indsætte giften i små rør eller lignende. Des flere giftdepoter, des større er sandsynligheden for at undgå at mus kommer ind i dit hus.  

Følg
Jyllands-Posten