<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Intelligente ERP-systemer hjælper virksomheder til de bedste beslutninger

Digitaliseringen af danske virksomheder tager et kvantespring i disse år. En ny generation af ERP-systemer giver virksomheder mulighed for at træffe hurtigere og mere strategisk rigtige beslutninger ved hjælp af kunstig intelligens og maskinlæring.

I mange danske virksomheder er ERP-systemer den digitale livsnerve, der holder styr på alt fra økonomi og produktion til lagerstatus og kundeservice. Men med den nye generation af intelligent ERP kan systemerne også understøtte virksomhedens vækst og udvikling.

”Tidligere var ERP-systemer bygget op omkring forretningsprocesser, som blev udført i sekventielle trin. I dag kan det moderne, intelligente ERP-system koordinere disse trin, så de foregår parallelt, samtidig og i realtid,” forklarer Flemming Frost, COO i 2BM, der har kontorer i København og Aarhus og bl.a. leverer ERP-løsninger fra SAP til virksomheder i hele landet.

”Vi bevæger os fra en pull-situation, hvor medarbejderne må trække ustruktureret information ud, til en push-situation, hvor systemet automatisk udvælger og leverer relevant information, som har relevans for de beslutninger, der skal tages. Det kan f.eks. være, at virksomheden er ved at sende en ny leverance til en kunde, der ikke har betalt sine regninger, eller at leverancer til særligt vigtige kunder er ved at blive forsinket, så der bør omprioriteres,” uddyber han.

Hurtigere og bedre beslutninger

Standardhandlinger, der foregår helt efter bogen, vil ske automatisk. Til gengæld sørger systemet for at give besked, hvis der er undtagelser, som kræver, at der bliver taget stilling og truffet en beslutning. Mens det tidligere f.eks. blot blev registreret, hvis en komponent til produktionen blev forsinket, så kan det nye ERP-system melde præcist, hvilke kundeordrer forsinkelsen vil påvirke, og om det medfører risiko for tab af kunder.  

”ERP-systemer har længe indsamlet kunde-, ordre-, leverings- og betalingshistorik. Data, som har enorm betydning for virksomhedens forretningsmæssige beslutninger. Men det har været alt for omfattende og uoverskueligt at trække dem ud og sammenholde dem struktureret, og derfor er de sjældent blevet brugt i sammenhæng. Netop det kan intelligente ERP-systemer. De leverer automatisk alle de nødvendige oplysninger og hjælper virksomheden med at fokusere på det vigtigste,” siger Flemming Frost og påpeger, at vi endda kun har set begyndelsen af, hvad intelligente ERP-systemer kan bidrage med.

Indsigt til handling

Men selv om de intelligente ERP-systemer kan overtage en endnu større del af de manuelle og trivielle opgaver, betyder det ikke, at vi kan læne os tilbage, lukke øjnene og lade maskinerne overtage.

”Vi bør se det moderne ERP-system som et assistentsystem, der hjælper os til at opnå større indsigt. SAP’s S/4HANA-system kalder det ’Insight to action’. Altså indsigt, der hjælper virksomheden med at træffe fornuftige beslutninger på et oplyst grundlag og giver et overblik over forretningen i den nære fremtid, som gør det muligt at forstå konsekvenserne af de beslutninger, der bliver truffet,” siger Flemming Frost.

Understøtter grøn omstilling

Ud over større indsigt og bedre beslutninger kan de moderne, intelligente ERP-systemer gøre det nemmere at tiltrække nye, dygtige medarbejdere. Og så kan systemerne også hjælpe virksomheden i gang eller videre med den grønne omstilling.

”Vi kan se, at teknologien giver virksomheder mulighed for at spare ressourcer. Når man f.eks. overvåger sit udstyr ved hjælp af sensorer, er det muligt at planlægge service og udskiftning i god tid – systemet kan endda hjælpe med at planlægge den mest ressourcebesparende indsats. Så selv om en virksomhed ikke selv producerer grønne produkter, kan den bidrage til den grønne omstilling ved at blive mere digital, mere effektiv og bruge færrest mulige ressourcer,” lyder det fra 2BM’s COO.  

SAP S/4HANA er et intelligent, integreret ERP-system, som hjælper virksomheder med at:

  • Imødekomme branchespecifikke krav med dokumenteret bedste praksis for 26 vertikale markeder og muliggøre nye forretningsmodeller, når et marked udvikler sig.
  • Revolutionere forretningsprocesser med intelligent automatisering understøttet af kunstig intelligens og robotprocesser.
  • Træffe bedre beslutninger hurtigere med integrerede analyser, en interaktiv grænseflade og digitale assistenter.
  • Opnå IT-mål med hybride, cloud-baserede og lokale scenarier, der deler en ensartet datamodel, kodelinje og brugeroplevelse.
Følg
Jyllands-Posten