<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Ekspert: Intelligent ERP vil få lige så stor betydning som internettet

Det kan være svært ved at forstå, hvilke forandringer intelligente ERP-systemer kan medføre. Men hos 2BM, der er et af landets største SAP-huse, er man ikke i tvivl: ERP med kunstig intelligens vil få lige så stor betydning for virksomheder som internettet og mobiltelefonen.

Mens mange danske virksomheder har et ERP-system til at varetage økonomi, lager, produktion og meget andet, så mangler flertallet at opdage de enorme fordele, ERP med kunstig intelligens kan give.

”Intelligente ERP-systemer vil medføre en industriel revolution og åbne helt nye muligheder, der vil få virksomheder til at arbejde og organisere sig anderledes,” siger Janus Sørensen, Head of SAP ERP i 2BM, et af landets største SAP-huse.

Han vurderer, at de intelligente ERP-systemer, som eksempelvis SAP S4/HANA, vil få lige så stor betydning for danske virksomheder som internettet og mobiltelefonen.

”De fleste ved, hvor stor betydning internettet har haft. På samme måde er jeg overbevist om, at vi om få år vil se tilbage og undre os over, hvordan vi arbejdede, før vi fik de moderne, intelligente ERP-systemer.”

Udnyt at computeren er klogest

Det forandrer nemlig stort set alt, når ERP-systemerne bliver intelligente. Ud over at manuelle processer bliver automatiseret, vil systemet både træffe kloge beslutninger selv og klæde medarbejderne på med data og indsigt til de valg, de skal træffe. Dermed bliver det muligt at optimere drift, beslutningsprocesser, produktudvikling, organisation, jobbeskrivelser, kunderejse mv.

”På samme måde som moderne biler advarer føreren og selv bremser ned, før der sker sammenstød, vil SAP-systemet hjælpe virksomheden. I dag er det op til medarbejderne at trække de rigtige lister og holde øje med, om de rette varer er på lager. Med intelligent ERP vil systemet se mønstre, både i virksomheden og hos kunderne, og gøre opmærksom på dem. På den måde kan virksomheden udnytte, at computeren på nogle områder er klogere end os,” lyder det fra Janus Sørensen.

Kunden i centrum

2BM oplever på nærmeste hold, hvordan virksomheder, som omfavner og udfolder de intelligente ERP-systemer, kan effektivisere og flytte ressourcer fra administration til udvikling.

”Dermed kan intelligent ERP blive nøglen til at transformere hele forretningen og rykke tættere på kunderne. F.eks. ser vi detailbutikker kun indrettet med sofaer og skærme. Konceptet er, at kunden selv konfigurerer din vare og får den tilsendt i løbet af få dage. Nike gør det f.eks. online, hvor de giver kunder mulighed for at designe deres helt personlige og unikke sko ned til de mindste detaljer. På den måde kommer kunden mere i centrum end nogensinde før,” fortæller Janus Sørensen.

Den nye og mere intelligente måde at drive virksomhed på betyder altså ikke nødvendigvis, at produktet bliver mere digitalt. Men at alt det udenom gør.

Nye måder at arbejde på

Der er dog stadig et stykke vej for danske virksomheder, vurderer Janus Sørensen. Dels oplever han, at mange ledere nøjes med at opgradere deres eksisterende SAP-system.

”Men det svækker konkurrenceevnen, når andre i markedet går helt over til intelligent ERP og høster alle fordelene,” pointerer han.

Dels mangler de virksomheder, som faktisk har skiftet til ERP med kunstig intelligens, at forstå og udnytte systemernes fulde potentiale.

”Mange virksomheder bruger det nye system på den gammeldags måde og opdager ikke, hvor meget mere de kan få ud af det. Det kan være svært at begynde at arbejde på helt nye måder – ikke mindst, hvis din forretning kører udmærket. Men virksomhederne er nødt til at tage forandringen til sig, hvis de ikke vil overhales af andre,” konstaterer Janus Sørensen.

Han ser et stort potentiale i mange brancher for at lade de manuelle processer træde i baggrunden og i stedet sætte forretningsudvikling og kundebehov i front ved hjælp af intelligent ERP.

SAP S/4HANA er et intelligent, integreret ERP-system, som hjælper virksomheder med at:

  • Imødekomme branchespecifikke krav med dokumenteret bedste praksis for 26 vertikale markeder og muliggøre nye forretningsmodeller, når markedet udvikler sig.
  • Revolutionere forretningsprocesser med intelligent automatisering understøttet af kunstig intelligens og robotprocesser.
  • Træffe bedre beslutninger hurtigere med integrerede analyser, en interaktiv grænseflade og digitale assistenter.
  • Opnå IT-mål med hybride, cloud-baserede og lokale scenarier, der deler en ensartet datamodel, kodelinje og brugeroplevelse.

2BM er et førende SAP it-, konsulent- og udviklingshus, der har som mål at bringe morgendagens effektive teknologi ind i nutidens forretningsprocesser.

2BM hjælper kunder i hele landet fra kontorer i København og Aarhus.

Læs mere på www.2bm.dk

Følg
Jyllands-Posten