<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Få bedre TV-lyd og surround sound med en soundbar

De flade TV i dag giver ikke de bedste betingelser for god lyd. Måske tænker du ikke over det, hvis du ikke har hørt forskellen før, men du bør gøre dig selv en tjeneste og akkompagnere dit TV med lyd i høj kvalitet. Når du har brugt en masse penge på et lækkert TV, er det ærgerligt, hvis lyden ikke matcher billedkvaliteten.

Du kan investere i et fuldt højtalersystem eller højtalere til en hjemmebiograf, men hvis det er lidt uden for dit budget, eller du ikke vil eller kan lave plads til det derhjemme, har vi den perfekte løsning: en soundbar.

Hvad er en soundbar?

En soundbar er en elegant, aflang højtaler, der placeres under dit TV. Den forbedrer i høj grad din TV-lyd, og gør, at du slipper for at fylde din stue med en masse højtalere. Det er en kompakt løsning, der opfylder alle dine lydbehov. Hvis du vil have endnu mere ud af din soundbar, kan du give den selskab af en subwoofer, der giver mere dybde og flere detaljer i baslyden.

På mange måder er en soundbar en perfekt erstatning for et højtalersystem eller en hjemmebiograf, men lydmæssigt kommer den ikke op på samme niveau. Men i takt med at soundbars bliver en mere og mere populær løsning, udvikler teknologien sig hastigt. Så medmindre du er en sand lyd- og hi-fi-entusiast, vil en soundbar være mere end nok for dig og dine behov for god lyd. Og det er uden tvivl en forbedring i forhold til de indbyggede højtalere i TV’et.

Vælg den rigtige soundbar til dit TV

Som nævnt hænger eller står en soundbar typisk under dit TV. Du kan både vælge trådløse og kablede modeller, alt efter hvad du prioriterer derhjemme. Nogle kan stilles på et TV-møbel, mens andre kan hænges på væggen, hvilket er en fordel, hvis dit TV allerede hænger på væggen. Når du skal vælge en soundbar, er det derfor en god idé at vælge efter størrelsen på dit TV. Udseendemæssigt bør din soundbar have samme længde som bredden på dit TV. Hvis ikke det er muligt, så gå efter en, der er kortere – og gerne i samme farve.

Ud over udseendet bør du tænke over de tekniske specifikationer. Kig især efter frekvensområdet, der skal være så bredt som muligt. Det giver den bedste balance i lyden, så du får mest muligt ud af din soundbar. Kig også på watt, men vær opmærksom på, hvordan producenten måler dem – en soundbar med mange watt på papiret er ikke nødvendigvis bedre end en soundbar med få.

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige soundbar, der lever op til dine behov? I HiFi Klubben finder du flere af de bedste soundbars på markedet samt dygtige medarbejdere, der kan hjælpe dig med at finde den bedste for dig. Så er du sikker på at få en med hjem, der passer til dit TV og spiller lige som du vil have det – og hvis du er ude efter en subwoofer eller andet til din soundbar, kan du også få hjælp til det.

Kan du få surround sound med en soundbar?

Noget af det bedste du kan få ud af et stort højtalersystem, er den eftertragtede surround sound. Det vil sige, du får en følelse af, at lyden kommer fra alle retninger. Et klassisk surround sound system har som minimum en centerhøjtaler, et eller flere sæt front- og baghøjtalere og eventuelt en subwoofer, der giver bassen et boost. Lyder det som lidt for meget for dig både økonomisk og pladsmæssigt? Så vælg en soundbar i stedet for. Mange modeller i dag har nemlig muligheden for at skabe en surround sound-effekt, selvom det teknisk set ikke er surround. Disse soundbars har flere små højtalere, der peger i forskellige retninger, så du ligesom med et rigtigt surround-system får følelsen af lyd fra alle retninger. Hvis du investerer lidt mere i det, kan du vælge en Dolby Atmos soundbar, der har opadpegende højtalere. Det tilføjer vertikal lyd, hvilket forstærker surround sound-lyden endnu mere.

Følg
Jyllands-Posten