<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Varmepumper i 2021

Det er ikke uden grund, at varmepumper har høstet stort popularitet i 2020, men hvad er prognosen for 2021? Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvorfor varmepumper er blevet så populære, og hvad vi kan forvente i året, der kommer.  

Hvorfor er varmepumper blevet så populære? 

Det er ikke så mærkeligt, at varmepumper er blevet så populære. Der er nemlig mange gode grunde til, at varmepumper er blevet en svært populær varmeløsning i mange danske hjem. Det handler om at vi er blevet langt mere bevidste omkring, hvordan vi bruger energi.  

Samtidig som vi er blevet langt mere klimabevidste, køber mere økologisk og bruger mindre vand, så er det også naturligt at kigge på mere klimavenlige varmekilder i forlængelse af dette. Der er ingen grund til at bruge for meget energi, men der er heller ingen grund til at bruge for mange penge på energi. Det er den anden vigtige årsag til, at varmepumper er blevet mere og mere populære på det danske marked.  

En varmepumpe er svært energieffektiv, og derfor er det en god løsning, når man gerne vil få mere ud af den energi man producerer. Derfor er en varmepumpe også mere klimavenlig, end oliefyr og pillefyr, der bliver anset som forholdsvis klimavenlige løsninger. Hvis du går op i klima og miljø, og også indeklima, så er varmepumpe den løsning du skal kigge på. Så kan du også blive fri for dyr centralvarme – eller måske til og med el, der du bor. Det behøver ikke være der du bor, men der er også mange, der monterer varmepumpe eller jordvarme i sommerhuse og fritidsboliger.  

Der findes flere forskellige typer varmepumper, der dækker forskellige behov. Man kan få installeret jordvarme, en vand til luft varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe. Det sidste er det mest vanlige her i Danmark. Det er også den varmepumpe, der generelt set er billigst at installere og montere, og som kan lade sig montere i nybyg og allerede eksisterende byg.  

Skal du bygge nyt?  

Hvis du skal bygge nyt i 2021, er det for alvor vigtigt at kigge på, om du kan inkorporere nogle smarte, klimavenlige løsninger, der kan spare dig for mange penge på sigt. Når man bygger nyt, har man mulighed for at tilrettelægge for denne type løsninger på en helt anden måde, end man har, hvis man skal montere varmepumpe i en allerede eksisterende konstruktion. 

Det er dermed ikke sagt, at det ikke er muligt. Der er gode muligheder for at installere en varmepumpe der du bor, også selv om det ikke er bygget specielt med det i tankerne. Det kan for eksempel være muligt at montere en varmepumpe i en lejlighed. Man skal være obs på, at en varmepumpe kan larme lidt, og derfor kan det være en fordel at montere varmepumpen i et rum, hvor den ikke generer daglige gøremål. Det er heller ikke sådan uden videre en smuk konstruktion, og derfor er det heller ikke noget, de fleste ønsker at have synligt fremme. Det skal man have i tankerne, når man skal finde den perfekte plads til sin varmepumpe – uanset om det er derhjemme, i sommerhus eller i et helt nyt byggeri, hvor man har mulighed for at tilrettelægge særlige forhold.  

Sørg for professionel montering  

Når du skal montere din varmepumpe, er det meget vigtigt at du sørger for at få en professionel til at montere din varmepumpe. Det kan godt være fristende at spare den omkostning der er, for at få nogen til at gøre det for dig, men det kan være en potentielt kostbar besparelse. Det er nemlig sådan, at en varmepumpe skal monteres helt korrekt, for at kunne fungere optimalt som den skal.  

Dermed er monteringen for varmepumpen investeringen værd. Det er nemlig svært at spare penge med en varmepumpe, hvis den ikke fungerer som den skal. Du kan se pris for varmepumpe inkl montering her.  

En varmepumpe kan nemlig spare dig for mange penge, når den er korrekt monteret. En luft til luft varmepumpe, kan typisk tjenes ind, efter 5-10 år. Derefter er det rene besparelser, når man sammenligner med udgifter til centralvarme og lignende. Der er mange, der oplever at spare flere tusind kroner på varmeregningen. Det er penge, som man med fordel kan bruge på andre ting.  

Der er altså meget, der tyder på, at vi i 2021 ser en øgende tendens til, at man ønsker at installere klimavenlige energiløsninger i sit hjem. Det er jo en vind-vind-situation, i og med at man også kan spare mange penge, når den umiddelbare investering er tjent ind. En varmepumpe er en god investering, også for dig, der ikke skal bygge nyt her i 2021. Det er ingen grund til ikke at kigge nærmere på gode løsninger, der kan spare dig for mange penge på sigt. Det kan også påvirke værdien af din bolig at have gode løsninger inkorporeret.  

Følg
Jyllands-Posten