<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Ukulele – hvad skal gå efter?

Er det ikke bare en lille guitar?

De fleste er nok stødt på en ukulele på et tidspunkt i deres liv - de små instrumenter er sjove og nemme at bruge - og selv hvis man aldrig har spillet på et strengeinstrument før, kan man ret hurtigt få et par akkorder til at fungere på en ukulele. Derfor er ukulelen også den perfekte julegaveidé til den, der har næsten alt… Ukuleler er også meget populære som instrument til børn - netop fordi det er nemt at gå i gang med og selv mindre børn kan få musik ud af en ukulele.

Sol og sommer

I de kolde vintermåneder kan man gå og drømme sig væk til varmere himmelstrøg - og lyden af en ukulele er lyden af Hawaii og blomster-halskæder. Selv den tristeste melodi får et skær af lethed på en ukulele, som man i øvrigt kan få i alle regnbuens farver. Kort sagt er en ukulele ren ‘good vibes’!

En ægte sopran

Der findes flere typer ukuleler, hvor den mest udbredte er sopran ukulelen. Det er samtidigt den mindste ukulele og derfor passer den godt til børn. Har man en større hånd, er det værd at overveje en concert-ukulele, hvor det er nemmere at tage akkorderne. Den større krop giver samtidigt en større og mere fyldig lyd. Den største ukulele er tenor ukulelen. Hvis man skal bruge en ukulele med band eller til at optage eller optræde, kan man også få ukuleler med indbygget pick-up. Det gør det nemt at tilslutte outputtet til for mixer, forstærker eller et lydkort.

Kom i den rigtige stemning

Det kan klart anbefales at købe en tuner/stemmemaskine sammen med ukulelen. De små strenge kan være svære at stemme efter øret især hvis man ikke er øvet i at stemme strengeinstrumenter. En tuner sættes på ukulelens hovede og så stemmer man ellers bare løs - strengene stemmes i tonerne g - C - E - A, hvor g-tonen er højere end C. Denne lidt atypiske stemning, hvor den første streng (altså den, der vender op mod loftet…) er højere stemt end den anden er med til at give ukulelen sin karakteristiske lyd.

Verdens dyreste ukulele!

En ukulele er som regel et instrument, der ikke koster en bondegård. Selv de billige kan man få en udmærket lyd ud af - selvom en lidt dyrere model giver mere krop og fylde i lyden. Derfor er det ofte også et godt start instrument til børn - f.eks. inden de skal i gang med guitar. På ukulelen kan man vænne sine fingre til at trykke strenge ind og højrehånden lærer at slå strengene an. Der er til slut kun én ting at sige: Hvis ikke du har en ukulele, så er det bare med at få fat på en - det er et super sjovt instrument - både for børn og voksne!

Følg
Jyllands-Posten