<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Sådan finder du gode lån på nettet

Med et online lån kan du få mulighed for at købe og gøre ting, som du ellers ikke ville have haft mulighed for. Uanset om det så drejer sig om at tage på en drømmeferie med hele familien eller om at købe en ny og lækker bil, kan det rette lån forbedre dine m

At låne penge er dog kun smart, hvis du finder et lån, der passer til netop din økonomiske situation og dine behov. Derfor er det en god idé at gøre en dyd ud af at finde frem til det allerbedste lån.

Mange lån at vælge imellem

I jagten på det bedste lån vil du hurtigt opdage, at der er et enormt udvalg af lån at vælge imellem. Det betyder, at det er op til dig at finde hoved og hale i mulighederne, så du finder den mest optimale løsning. Der vil nemlig være stor forskel på, hvor dyrt det er at tage et lån de forskellige steder, og hvordan dine vilkår som låntager vil være hos de forskellige udbydere.

Det vil altså sige, at det ikke giver mening bare at vælge det første det bedste, da det så kan vise sig, at du ender med et dårligt lån, som koster dig meget mere end højst nødvendigt.

Sådan gør du sammenligningen nem

I og med at der er så mange forskellige steder, du kan tage lån online, handler det om at overskueliggøre udvalget og at lave en sammenligning af lånene. På den måde vil beslutningen blive nemmere og rarere at tage.

Der findes flere sammenligningstjenester, som giver dig mulighed for at sammenligne lånene på en række vigtige parametre. Ved at tage en af disse sammenligningstjenester i brug kan du spare tid og samtidig danne dig et godt overblik samt få en god forståelse for lånemarkedet.

Vigtigheden af ÅOP

Et af de afgørende parametre er ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent, hvilket du altid bør tage med i dine overvejelser, inden du vælger lånet. ÅOP’en giver nemlig et billede af, hvor dyrt lånet kommer til at blive, når både renter og gebyrer tages i betragtning.

Det handler dermed altid om at vælge et lån med en lav ÅOP, da det vil betyde færre omkostninger.

Hvor stort et beløb er det rette for dig?

Størrelsen på det beløb, du vælger at låne, spiller naturligvis en helt essentiel rolle. Det vil nemlig være dét, der afgør, hvad du kan bruge pengene på, og om lånet overhovedet kan gøre dit drømmekøb muligt.

Når du skal finde den rette beløbsstørrelse, er det først og fremmest afgørende ikke at låne mere, end du kan betale tilbage til tiden. Du må dermed forholde dig realistisk til din økonomiske situation, så du ikke kommer til at tage et for stort lån, som vil have negative konsekvenser i det lange løb.

Forbrugslån, samlelån eller noget helt andet?

Der er flere typer af lån, som du kan tage på nettet, og det vil afhænge af flere faktorer, hvad der vil være det bedste for dig.

Hvis du for eksempel gerne vil låne penge til en bil, giver det bedre mening med et forbrugslån eller et såkaldt billån end et kviklån. Kviklånet har nemlig for det meste en høj rente og er egnet til små beløb, der skal udbetales hurtigt. 

Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvilken type lån du vil tage, kan du overveje følgende:

  • Kviklån
  • Forbrugslån
  • SMS-lån
  • Samlelån
  • Billån

Det vil være helt individuelt og forskelligt fra person til person, hvilken type lån der er at foretrække. Du må dermed lade beslutningen afhænge af, hvad pengene skal bruges til, og hvordan din økonomiske situation forholder sig.

Samlelånet giver kun mening, hvis du i forvejen har nogle lån, som du endnu ikke er færdig med at betale af på. Her vil dine eksisterende lån blive samlet til ét større lån, som derfor vil være det eneste lån, du skal betale af på og forholde dig til. Samlelånet kan med andre ord være smart, hvis du gerne vil have styr på din økonomiske situation og har svært ved at overskue tilbagebetalingen af eksisterende lån.

Er du utryg ved at tage et lån?

Hvis det er første gang, du skal låne penge, er der ikke noget mærkeligt i, at du måske synes, at det er en anelse utrygt og svært at forholde dig til. Selvom lånet i mange tilfælde kan være en god løsning, der kan give dig mulighed for flere ting, skal du kun tage et lån, hvis det føles rigtigt, og hvis du ikke kan komme på bedre alternativer.

Et lån vil som oftest være en god beslutning, hvis du har taget lånet med omtanke og har gjort en indsats for at finde frem til det mest hensigtsmæssige. Et lån skal med andre ord aldrig være en forhastet beslutning, som du tager på et forkert eller uovervejet grundlag.

Gå på udkig blandt lånene

Hvis du når frem til, at lånet er en god løsning for dig, eller hvis du bare gerne vil tage et kig på lånemarkedet, kan du gøre det med det samme.

Når først du har sammenlignet de mange lån og har fundet frem til den mest ideelle løsning for dig, handler det bare om at sende en ansøgning, som er skrevet under med dit NemID. Herefter er det op til udbyderen at godkende dig og at sætte pengene ind på din konto.

Følg
Jyllands-Posten