<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Vil du prøve dig af med dykkerure? Her er, hvad du skal vide

Skal du have fingre i et dykkerur, har du mange brands og modeller at vælge fra. Når det kommer til producenter af dykkerure, går mange af navnene fra de almindelige armbåndsures verden igen, bl.a. Seiko, Citizen og Casio. Har du allerede et armbåndsur fra et af disse mærker eller har haft det, er det måske oplagt for dig, i hvilket udvalg du skal finde dit nye dykkerur.

Uanset hvad er det godt at holde øje med dykkerure på tilbud, så du er sikker på at gøre en god handel. Og apropos det: Hvad skal du nu skele til i et dykkerur af udseende og funktioner?

Adskiller sig fra almindelige armbåndsure

Dykkerure er generelt mere tydeligt robuste end andre ure, da de naturligt nok skal have en vandtæthed, der gør det muligt at klare tryk på i hvert fald 10 ATM ved 100 m dybde. På kransen om urskiven finder du som regel minutter noteret, hvilket hjælper ved fridykning i forhold til at holde styr på, præcist hvor længe du har svømmet rundt under havets overflade.

Viserne vil ofte kunne lyse i mørke, så du aldrig bliver i tvivl om klokkeslættet. I øvrigt vil glasset i urkassen ofte være solidt, fx mineralglas eller endnu bedre safirglas, så det tåler stød.

Dykkerure med nyttige digitale features

Digitale funktioner finder du også ved dykkerure, og et eksempel her er dykkeralarmer til at fortælle dig, hvornår du har været under vandet i den periode, du planlagde. Dybdealarmer til at gøre dig opmærksom på, hvornår du har nået den ønskede dybde, er en anden feature.

Tjek certificeringer ved dykkerure på tilbud

Gør en god handel, når du søger (dykker)ur. Værd at skele til ved specifikke ure er, om de er ISO 6425-certificerede – altså om de følger den internationale standards krav til vandtæthed.

Følg
Jyllands-Posten