<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Sådan undersøger du mobildækning

Vi bliver mere og mere afhængige af vores mobiltelefoner. Det er længe siden mobiltelefonen kun var til at tale i. Nu benytter vi den konstant til at tjekke oplysninger på nettet, købe biletter til offentligt transport, købe gaver og andre varer. Vi streamer musik, film og serier og tjekker de sociale medier og vores mails og beskeder døgnet rundt. Derfor er det vigtigt, at du har en god mobildækning, så du har en god internetforbindelse. Herunder får du gode råd til, hvordan du kan undgå problemer med din mobildækning og tage dine forholdsregler, inden du vælger udbyder og telefon.

Vigtigt med et godt signal derhjemme

Det er både vigtigt at tjekke mobildækningen, der hvor du bor og der hvor du ellers færdes mest – arbejde, skole mv. – og på vejen dertil. Der hjemme har rigtig mange WIFI, men det er ikke altid, at den er helt stabil og det er en stor hjælp, hvis man har en god mobildækning, når WIFI’en glipper. Det betyder naturligvis også noget for kvaliteten af telefonsamtaler at dækningen er i top. Derfor skal du starte med at tjekke hvilke udbydere, der dækker bedst, der hvor du bor, inden du vælger et mobilselskab og inden du køber en ny mobiltelefon. Det kan spare dig en masse ærgrelser hen ad vejen.

Vigtigt med et godt signal ude

Det er naturligvis også vigtigt, at du har et godt signal, når du færdes ude omkring. Det er virkelig irriterende ikke at kunne stole på sit mobilsignal, når man skal bruge det til at finde vej eller købe en billet til en bus eller et tog. Det kan være temmelig kritisk og meget dyrt, hvis ikke du kan vise din billet til konduktøren. Derfor er det en rigtig god ide at tjekke udbyderens signal i de områder du færdes mest.

Sådan kan du tjekke dækningen

Hvis du gerne vil undersøge signalet, kan du gøre det på følgende måder:

  • Du kan besøge Mastedatabasen.dk og tjekke, hvor der står master og, hvor tæt de står
  • Du kan besøge mobil-daekning.dk og se, hvor de forskellige selskaber dækker
  • Du kan undersøge din mobiltelefons dækningsgrad

Hvis du benytter mastedatabasen eller mobil-daekning, får du et overblik over, hvor masterne er placeret i det lokalområde, hvor du bor. Det er placeringen og masterens antal, der betyder noget for signalets styrke. Altså hvor stærkt det signal er, som din mobiltelefon kan opfange.

Både for iPhones og Android gælder det, at du kan tjekke telefonens dækning. Signalets styrke er vist i dBm. Jo mere signalets styrke er i minus, jo dårligere er modtagerforholdene. Jo tættere signalets styrke er på nul, jo bedre er dit mobilsignal.

Der er tre udbydere

I Danmark er der tre primære leverandører, når det gælder mobildækning. Det er TT som dækker over Telenor og Telia, TDC og 3. Det er dem de andre mobilselskaber på markedet lejer sig ind ved. Signalstyrken hos de tre store udbydere kan variere meget alt efter, hvor i landet det er. Det kommer helt an på, hvor mange master de har i det enkelte område, og det kommer an på, hvilken teknologi de anvender. Den teknologi, der er mest udbredt, er 2G. Det er også den teknologi alle mobilnettene hovedsagelig kører på. Herudover anvendes i mindre grad de nyere teknologier såsom 3G-netværket og 4G-netværket. De er dog primært til rådighed i de største byer i Danmark, da det kun er her, de endnu er monteret på masterne.

Tjek følgende

For at undgå problemer med dårlig mobildækning skal du altså tjekke følgende:

  • Signalet på din mobil – nogle ældre mobiler kan have svært ved 4G
  • Masternes antal og placering i de områder du bor og færdes i
  • Udbydernes teknologi – der er stor forskel på 2G og 4G
Følg
Jyllands-Posten