<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Design og funktion: To grundelementer i din nye trappe

At finde en trappe til hjemmet er ofte lettere sagt end gjort. For der er flere forskellige parametre, der spiller ind i de overvejelser, du måske gør dig. Trappen skal ikke blot udfylde en plads i forhold til funktion, men også designet er vigtigt for mange. Derfor kan du her læse mere om de forskellige muligheder inden for trapper.

Funktionen er afgørende for din trappe. Varetager den ikke den ønskede funktion, eller er de forskellige elementer ikke korrekt afstemt, kan det give dig en trappe, der på sigt ikke fungerer. Og når det gælder designet, har det ofte en stor betydning for boligens samlede udtryk.

Funktionen er mere end en flot trappe

Selvom mange drømmer om en flot trappe til hjemmet, er der også andre faktorer, der er vigtige at tage højde for. Når det kommer til en trappe, skal der være den rette afstand mellem de forskellige trin og samtidig være den rette hældning.

Særligt hældningen har en afgørende betydning for din trappe. Vælger du eksempelvis en vindeltrappe, vil en for stejl version gøre det besværligt at bevæge sig op og ned ad trappen. Samtidig vil en forkert hældning også mindske sikkerheden. For selvom det måske er tiltrækkende at vælge en moderne trappe, der kan være for stor til rummet, vil en for stejl hældning øge risikoen for fald.

Derfor bør du altid sørge for at få lavet en trappe på mål, som muligvis også bliver designet præcis til din bolig. Du finder forskellige producenter af trapper til private eller til erhverv, der kan hjælpe dig med at afgøre målene på din trappe, så den lever op til den ønskede funktion.

Designet er essentielt for alle

Vi kommer ikke uden om, at en trappes design er afgørende for langt de fleste. For drømmer du om en spindeltrappe, nytter det ikke noget at placere en lige trappe midt i rummet. Den kan have stor betydning for boligens udtryk og samtidig være afgørende for dine muligheder i forbindelse med indretningen.

Hvis du gerne vil finde en billig trappe, er den lige trappe det bedste valg. Her får du en klassisk trappe, der samtidig ikke stjæler for meget plads i et rum. Er du til gengæld på udkig efter en moderne trappe, der i sig selv kan være skulpturel, kræver det både kreativitet og måske nogle modige valg. Har du et større rum, er den smukke vindeltrappe en god mulighed.

Tænk på tilgængelighed

I takt med regeringens renovering af almene boliger, lider det under et stort afsavn hos Ældresagen. For med en renovering, der ikke tager højde for tilgængelighed, mindsker det muligheden for ældre at få en bolig. Tilgængelighed er nemlig afgørende for enhver renovering, og det gælder også for din trappe.

Er du i en bolig, som du vil blive i fremover, kan det derfor være vigtigt at prioritere funktion og tilgængelighed højere end designet. Her kan en mere stabil trappeløsning gøre det muligt for dig at få glæde af din trappe i mange år fremover. Det vil gøre det nemmere at bevæge sig op og ned og mindske risikoen for ulykker eller fald.

Følg
Jyllands-Posten