<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Få lyst til at samles om maden igen

Dette indhold er sponsoreret

Man siger, at nogle mennesker lever for at spise og andre mennesker spiser for at leve. Fælles for os alle er, at vi skal have næring for at fungere og tilmed fungere ordentligt. I en travl hverdag kan man dog have tendens til kun at behandle mad, som den nødvendighed, den er -  netop at man spiser for at leve. Men når bordet er dækket, duften af mad fylder næseborene og snakken går lystigt blandt dem, der spiser med, så lever man mere for at spise. Mad og måltider som samlingspunkt kan være godt for dit velvære på flere måder, og i denne artikel gives der råd til, hvordan du samler mennesker til god mad om dit plankebord

Skab stemning og hygge 

Først og fremmest bør du skabe et sted, hvor man har lyst til at blive siddende. Hvad end dit spisebord befinder sig i køkkenet eller i en separat spisestue, så er der mulighed for at skabe hygge og god stemning. Du kan starte med at gøre noget ud af spisebordet ved for eksempel at lægge en dug på til særlige lejligheder. Alternativ kan du også finde nogle flotte dækkeservietter for at skabe lidt spil i stedet for en blank bordplade. Derudover kan man skabe megen stemning med lys, hvilket kan klares rimeligt simpelt med stearinlys i de mørke kroge eller på bordet til en romantisk middag. 

Samlingspunktet 

For at samles om maden bør du have et have spisebord. Bordet skal være behageligt at sidde ved og så skal det også være stabilt og rummeligt at stille maden på. Og så gør det selvfølgelig ingen skade, at bordet ligeså er pænt at se på. Alt efter din indretningsstil og pladsen, der faktisk er til rådighed, kan du bestemme hvilken slags bord du vil have. Nogle gange er der kun plads til et bord, der kan slås ud, når man skal spise og ind igen, når det ikke er i brug. Men har du pladsen, vil et stort og flot plankebord med sikkerhed drage middagsgæster til sig. 

Gør noget ud af maden 

Når nu det er maden, man samles om, bør denne også være god. Derfor er det en rigtig god ide at sætte tid af det til, og selvfølgelig gerne god tid, således at der kan kræses og koges. Du kan også bringe spænding og begejstring ind ved at prøve nye retter, i stedet for bare at lave de samme frikadeller hver gang omend de nu er lækre. På denne måde bevæger man sig lidt væk fra nødvendigheden i at spise, og gør det derfor til en anden og speciel oplevelse at samles om maden. 

Følg
Jyllands-Posten