<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Onlineshopping: Sådan handler du sikkert på nettet

Shopping på nettet er populært og har været det i mange år. Teknologien åbner op for et hav af muligheder – både for virksomheder men også for folk, der vil snyde. Flere og flere historier om snyd og bedrag rammer avisforsiderne, og det kan gøre en utryg ved at handle på nettet. Her får du tips til, hvordan du sikkert og trygt kan handle på nettet.

Sørg for at være kritisk

I dag kan det være svært at se forskel på de ægte sider og de falske sider. Derfor er det vigtigt, at man som forbruger i dag er god til at stille sig kritisk overfor nye ting. Der vil typisk altid være nogle ting, som kan indikere, at det er et usikkert sted at handle. Eksempelvis kan du tjekke efter stavefejl. Er der nogle sætninger, der ikke hænger sammen, eller dukker der engelske ord op mellem de danske, så kan det være et tegn på, at siden ikke er ægte.

Derudover kan det også være en god idé at søge efter anmeldelser på den pågældende side. Med få klik kan du finde andre forbrugere, der har anmeldt siden, og har siden kun gode anmeldelser, vil det være et trygt sted at handle.

Benyt NemID når det er muligt

NemID er en af de metoder, som du kan benytte for at sikre, at du ikke får stjålet dine personlige oplysninger. Vælger du denne metode, vil du skulle benytte dit nøglekort eller din app for at kunne betale. Vil du vide mere omkring sikker betaling, så kan det findes ved at klikke her.

Husk på du aldrig må opgive dine personlige oplysninger til andre, mens det også er vigtigt, at du ikke trykker ind på links tilsendt i din mailboks, som kan virke mistænkelige. Der er nemlig mange phishing-mails i omløb, og de kan være svære at udpege.

Følg
Jyllands-Posten