<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Sådan kan du spare penge og på samme tid gavne miljøet

Vil du gerne spare penge og på samme tid være til gavn på miljøet? Med en række simple og enkle tiltag kan du selv være med til at gøre en forskel – på samme tid med, at det kan ses positivt på din bankkonto. Vi introducerer til, hvordan du kan bære dig ad, hér.

Handel og investér i brugte ting – eksempelvis en bil

En af de ting, som tager hårdest på miljøet, er produceringen af nye varer. Det gælder i alt lige fra bil- til tøjbranchen. 

I Vesten har vi mulighed for at købe de nyeste varer på markedet, og der kommer hver måned nye kollektioner af tøj, teknologi og meget andet.

Ønsker du at gøre op med denne materialistiske tankegang, kan du blandt andet være med til at skåne miljøet – og på samme tid spare penge.

Det kan du eksempelvis gøre ved at købe en brugt bil frem for at investere i en ny. Brugte biler er ikke nødvendigvis dårlige for miljøet. Mange ældre biler kan godt være klimavenlige, og hvis du selv formår at køre fornuftigt, vil en ældre bil ikke være en miljødræber.

Du kan finde mange forskellige brugte biler til salg på nettet.

Lev efter de “10 tips til et klimavenligt liv”

Hos Greenmatch har man lavet “10 tips til et klimavenligt liv”, som er  ti simple måder, hvorpå du kan leve klimavenligt og på samme tid spare penge.

De ti tips lyder som følger:

  • Køb en sparebruser til badet.
  • Sæt en kande vand i køleskabet.
  • Husk at slukke vandet under tandbørstning.
  • Sluk for vandet, når du sæber dig ind.
  • Print på begge sider.
  • Planlæg indkøbene.
  • Sortér dit affald.
  • Tag posen med hjemmefra.
  • Sluk for dit elektronik fremfor at sætte det på standby.
  • Undgå madspild.

Gå i genbrug

Selvom du går op i, hvilket tøj du tager på, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan handle i genbrugsbutikker.

Faktisk oplever mange genbrugsbutikker øget popularitet, og det er ikke en sjældenhed, at du kan spotte mærketøj i god stand til en fornuftig pris i butikkerne.

Derfor går mange mennesker, gamle som unge, faktisk i genbrugsbutikker, fordi de her kan få modetøj til en fordelagtig pris.

Du kan også vælge at donere dit eget tøj til genbrug, hvis det blot står og samler støv i skabet. Dermed sørger du for, at tøj, der ikke er nedslidt, ikke går til spilde. Og så kan du jo på samme tid tage et kig i genbrugsbutikken, når du alligevel er forbi.

Følg
Jyllands-Posten