<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Sådan frisker du din tørre og ujævne græsplæne op

Ser din græsplæne også lidt træt ud? Måske har du problemer med mos, eller også er den bare tynd og ujævn. Heldigvis er der råd at hente, så du igen kan få en tyk, frisk og lækker græsplæne, der pynter i haven og er lækker at opholde sig på om sommeren. Læs med her.

En god omgang topdressing

For at friske plænen op har du først og fremmest brug for en god gødning til græs. Din græsplæne har, ligesom alle dine andre planter, brug for et skud energi i ny og næ for at trives. Gødning til græsplænen kaldes for topdressing, som er en blanding af kompost og sand, der er optimal for almindelige danske plæner.

Topdressing skal være forholdsvist finsorteret, så du ikke får store klumper af jord, store sten eller grene på plænen. Du kan typisk købe topdressing i byggemarkeder eller hos online forhandlere. Du kan læse mere om topdressing, priser og forhandlere her.

Sådan bruger du topdressing

Det er ikke nok bare at sprede din nyindkøbte topdressing over din græsplæne, som den er. Du får det bedste resultat, hvis du husker følgende:

  • Det er bedst at gøde din græsplæne i april eller maj måned, hvor den har mest brug for næring. Alternativt i juni eller juli
  • Slå og luft græsplænen grundigt inden gødning og sørg for at få fjernet det værste af løs mos, grene og blade efterfølgende
  • Spred topdressingen i et så jævnt lag som muligt – f.eks. med en omvendt rive. Helst i et tyndt lag omkring 0,5 cm. Hvis du lægger et lag, der er for tykt, kan det lukke for luften til de eksisterende græsstrå.
  • Spred gerne lidt nye græsfrø over topdressingen, især hvis din plæne er tynd og hullet.

Din plæne vil med garanti takke dig med fornyet styrke og friskhed efterfølgende.

Følg
Jyllands-Posten