<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Sådan finder du en bådtrailer, til din båd

Mens din båd står trygt i lystbådehavnen, kan du tage dig tiden til at kigge på en god bådtrailer i mellemtiden. Hvis du gerne vil gøre din båd klar til foråret, så er det vigtigt, at du sikkert kan trække din båd op på land, så du kan inspicere og vedligeholde den. Det kræver en god bådtrailer, som passer perfekt til din båd. Læs videre og find ud af, hvor du finder din næste bådtrailer, og hvad du kan bruge den til på længere sigt.  

Har du nydt sommersejladserne til fulde? Måske kan du lige trække lidt havluft ud af efteråret også, men mon ikke det snart bliver for koldt til, at du kan tage turen ud på Øresund, Kattegat, Lillebælt eller hvor du nu foretrækker at sætte kursen hen imod. Måske var det på tide, at trække båden i land, så du kan gå den efter og allerede nu gøre den klar til næste års tur rundt i de danske farvande. 

Her skal du bruge en bådtrailer. Det er simpelthen den eneste måde, du kan trække din båd op på land, så du kan få sat den op, så du kan sætte den i stand. For havet tærer nemlig på båden, og derfor er det en god idé at male bådens skrog, så du kan give den helt rigtige beskyttelse fremover. 

En trailer til store og små både  

Når det kommer til at finde den rigtige bådtrailer, så er der to størrelser, du skal have på plads først. Hvor stor er din båd, og hvor meget vejer den? Uanset om du har en jolle eller en yacht, så skal din trailer passe til. Og du finder nemlig bådtrailere, der støtter alle typer både. Du kan få den rette rådgivning, når det kommer til, hvilken slags bådtrailer du skal have. Du kan endda få bådtrailere til jetski, hvis det er noget, du har stående derhjemme.  

Når det kommer til bådtrailere, så er det størrelsen, der betyder mest. Hvor både oftest er målt i fod, så er trailere målt i meter. Det betyder, at du skal gange bådens længde med 3,28 for at få den rette enhed til din bådtrailer. Det er det nummer, du skal gå ud fra, når du skal finde din bådtrailer. Du skal også huske, at din båd vejer mere, når det er fuldt lastet med grej, møbler, madvarer og hvad du nu ellers har ombord. På den måde sikrer du dig, at bådtrailerens lastevne kan klare opgaven. 

Det kan du bruge en bådtrailer til 

En bådtrailer er selvfølgelig en måde, du kan transportere din båd fra A til B på. Det siger sig selv. Men hvor skal du køre hen udover en tur på havnen? Hvis du har en mindre både som en jolle eller jetski, så kan det være en mulighed for dig at udforske nogle af de danske søer, der har masser af plads til både i den størrelse. Det kan være på grund af fiskemuligheder i de danske ferskvandssøer, eller også er der flere muligheder for at sejle, hvis du kører tværs over Jylland til Nordsøen og Vesterhavet.  

Men først og fremmest bør du egentlig også tænke på, at der kan ske skade på båden, som gør, at den bare ikke kan sejle længere. For at få den repareret ordentligt, er det vigtigt den kommer op på land, så den kan blive restaureret ordentligt. Og til havs ved man aldrig, hvornår uheldet er ude. Så en bådtrailer er en måde at sikre sig på, at du selv kan hente din båd og køre den på land frem for at være afhængig af andres hjælp.  

Forbered dig på sommerens sejladser over hele landet 

Så snart din båd er kommet på land hen over vinteren, så kan du allerede nu begynde at forberede dig på, at solen og varmen vender tilbage til de danske farvande. Som sagt kan du vedligeholde båden ved at male den, det beskytter den mod rustskader og alt muligt andet, som det salte vand forårsager. Og mens båden står på land, kan du begynde at fylde op og forberede dig på ugerne på vandet til sommer. 

For hvor skal turen gå hen? Måske et øhop i det sydfynske øhav? Der er masser af land at udforske, hvis du har kompasset klar til en tur rundt fra Lyø til Avernakø, Ærø og Langeland. Med friheden til at drage fra ø til ø kan du opleve den danske natur, når den er bedst. For det er de færreste, der tænker over, at Danmark er en stolt søfartsnation, og det er vigtigt at holde den ånd i live.  

Du kan holde den gode søfartsånd i live ved at investere i en bådtrailer. På den måde kan du give din båd de bedste muligheder for at komme igennem vinteren, så I med god samvittighed kan tage turen til havs næste år.  

Følg
Jyllands-Posten