<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Hvordan har dit helbred det?

Ens helbred er noget som man har været ekstra opmærksom om, her på det seneste. Der er nok ingen tvivl om at man har været mere opmærksom end nogensinde før, når det har gjaldt at lytte til hvordan ens krop og sind har haft det. Dette er jo grundet at det hele Danmark, og endda også hele verden, har været opmærksom på Covid-19. Dog er der udover Coronavirussen, desværre stadig mange andre ting, som kan gå hen og blive ekstremt skadelige for dig. Det kan blandt andet være stoffet PCB, som måske er at finde i din bolig. Du kan læse mere om PCB forgiftning her, og enten be- eller afkræfte eventuelle bekymringer angående dette.

Bor du et sted som potentielt kan være farligt for dig?

Vi har været ekstremt meget hjemme de seneste måneder. Det kan bestemt både have sine fordele og ulemper. Nu hvor vi har befundet os derhjemme så meget, er det en rigtig god idé at tjekke op på, hvordan ens bolig er bygget. Med det menes altså hvilke former for materialer er der blevet brugt, hvornår er stedet du bor sidst blevet renoveret, eller hvornår er det opført? Grunden til at det er en smart idé at være så grundig i din lille undersøgelse, er fordi der kan være snakke om PCB forgiftning, som potentielt kan skade dig, der hvor du bor. Der kan måske være PCB i din bolig, som kan være skadeligt for levende organismer, såsom dyr, planter og os mennesker.

Hvornår skal man reagere?

Når du selv har undersøgt om du eventuelt bor et sted, hvor du har en mistanke om at der findes PCB, er det godt at kontakte nogle specialister, som derefter kan komme og måle koncentrationen af PCB i bygningen.

Du kan også undersøge på nettet om hvorvidt din bolig indeholder det farlige stof. På den måde kan du måske få en indikation om der faktisk er noget i dit hus. På den måde behøver du ikke at frygte at din bolig indeholder PCB, hvis boligen ikke er renoveret eller opført i den bestemte tidsperiode, samt ikke har noget på sig på baggrund af internettets viden.

Dette bør du tænke over

Når det kommer til det farlige stof PCB, betyder det ikke kun at det er din egen bolig som er usikker, og måske indeholder PCB. Det kan også være andre steder såsom dit barns børnehave, dit arbejde, og din nærmestes boliger. Det er værd at have i tankerne og nævne, hvis du fatter mistanke om PCB i fremtiden.

Følg
Jyllands-Posten