<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Coronanedlukningen har sat gang i byggeprojekterne

I foråret 2020 lukkede store dele af Danmark ned som følge af Corona pandemien. For at sørge for at smitten ikke spredte sig, valgte landets statsminister at lukke landet ned. Dette medførte en noget anderledes tilværelse for de fleste danskere, og for mange blev det en anledning til at få ordnet ting med hus og have. Der opstod trængsel i byggemarkederne som aldrig før – og måske er du også selv blevet inspireret til et nyt byggeprojekt.

Når landet er lukket ned, er der tid til projekterne

Det kan i en travl hverdag være svært at finde tiden til at bygge det skur eller gyngestativ, du altid har drømt om. Men da landet lukkede ned, fik mange mennesker pludselig frigivet en del tid. Det skete selvfølgelig på bekostning af andre aktiviteter; turen på kunstmuseet, udflugten til svømmehallen eller daten i biografen. Men som det gamle ordsprog siger, er der aldrig noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget!

Med nedlukningen fik mange danskere nemlig tid til at give sig i kast med det byggeprojekt, som de måske har tænkt på i mange år. Et byggeprojekt er nemlig også noget, hvor hele familien kan hjælpe til. Det kan på denne måde blive et fælles projekt, hvor alle også kan være stolte af det færdige resultat. Det er derudover muligt at få glæde af det færdige resultat hver eneste dag, og hvis du også er blevet inspireret til at bygge, kan du for eksempel besøge Davidsens Tømmerhandel.

Kedsomhed sætter ofte gang i kreativiteten

Det var ikke kun byggemarkederne, som danskerne besøgte. Flere begyndte nemlig også at give sig i kast med andre kreative projekter. Dette kunne for eksempel være at lære at strikke eller at lave perlehalskæder eller armbånd. Det siges ofte, at kreativiteten begynder at spire, når man først har kedet sig i et stykke tid.

Coronapandemien har lært mange mennesker, at det er givende at bruge tid på kreative projekter. Det er vigtigt, at man sætter tid af til sig selv og til at lave ting, man holder af. Og kreative projekter er godt for sindet. Det medfører nemlig en vis form for fordybelse, og det er samtidig også muligt at se resultatet, man selv har skabt.

Byggeprojekter med hus og have er samtidig også noget, man får glæde af hver eneste dag. Hvis du for eksempel har bygget et nyt skur, er det muligvis noget, du benytter hver dag. 

Følg
Jyllands-Posten