<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Sådan udnytter du restriktionerne til billige julegaver

Der lød et suk i mange danske hjem, da regeringen meldte de seneste restriktioner ud for forsamlinger og sammenværd i Danmark.

Restriktionerne kan dog komme danskerne til gode på andre fronter end helbredet. De kan nemlig også være stærkt medvirkende til, at mange danskere kan få mange flere julegaver for pengene end ellers.

Løbende restriktioner har gennem hele 2020 fået mange flere danskere til at shoppe online. Med udsigt til restriktioner det meste af efteråret og vinteren kan det få mange flere til at rykke deres indkøb over online for netop at undgå de risici, der er forbundet med at tage ud og handle i butikkerne.

Mens butikker, restaurationsbranchen, forsyningsvirksomheder og eventbranchen har haft et smertefuldt år, så har udviklingen været en helt anden hos mange af de Danmarks webshops. De har nemlig oplevet stigende vækst under restriktionerne.

Online shopping er blevet tidsfordriv

Begrænset til at være derhjemme, uden alt for meget social kontakt med folk, der ikke tæller nære relationer, har mange danskere kastet sig over at shoppe online i løbet af 2020.

Her har de mange hjælpepakker været med til at sikre, at så mange som muligt bevarede deres arbejde og indtægter under nedlukningerne. Den økonomiske sikkerhed og færre aktiviteter at bruge pengene på har ført til, at der i stedet shoppes online.

- Da de første restriktioner blev meldt ud, var vi ligesom alle andre skeptiske overfor, hvilken betydning det ville få for omsætningen. Vi så dog ret hurtigt, at der ikke var nogen grund til bekymring, da flere begyndte at shoppe online end tidligere, fortæller marketingchefen hos elektronikvirksomheden avXperten, Simon Elkjær.

Nye restriktioner kan skabe større julehandel

Med en ny række restriktioner udmeldt i sidste uge er der udsigt til, at en markant større del af julehandlen bliver flyttet online.

- Forventningen i branchen er, at omsætningen op til jul vil blive markant større end sidste år. Black friday er allerede en stor handelsdag, men med udbetalingen af en del af de indefrosne feriepenge og udsigt til restriktioner i de kommende måneder, så forventer vi, at endnu flere end tidligere vil placere store dele eller hele deres julehandel online, siger Simon Elkjær og understreger, at julehandlen derfor allerede er skudt i gang.

Julehandel i oktober? De fysiske butikker fandt flere steder allerede julepynten frem i slutningen af september, så julehandel allerede i oktober er ikke langt derfra, når man samtidig smider en håndfuld ekstra udbetalte feriepenge med i ligningen.

Feriepenge og restriktioner kan give billigere julegaver

Men kan det være en fordel at begynde at shoppe julegaver allerede i oktober? Det kan det faktisk. Ikke nok med at de indefrosne feriepenge kom til udbetaling i oktober, så var oktober også måneden, hvor de danske børnefamilier fik udbetalt årets sidste børnepenge.

Mens der dermed er kommet to ekstrabeløb ud til de danske hjem i oktober, så vil restriktionerne sætte naturlige begrænsninger for, hvad pengene kan bruges på.

Uvisheden om hvor længe restriktionerne fortsætter, gør, at mange er tilbageholdende med at bruge dem på ferier og events, som man nærmest ikke kan i øjeblikket. De mange ekstra penge kan dermed meget vel gå til julegaver.

Udbetalingen af feriepengene kan allerede mærkes hos en lang række danske webshops, men du behøver som forbruger ikke at kaste alle feriepengene efter julegaverne.

Lang julehandel kan give billigere priser

Restriktionerne har allerede nu fået en lang række koncerner til at melde ud, at de mange slagtilbud fra black friday spredes ud over flere dage - potentielt uger, for at reducere antallet af kunder og tilbudsjægere i de fysiske butikker på samme tid.

Med nye restriktioner meldt ud er der også online en forventning om, at flere vil vælge at foretage deres julehandel online end tidligere.

En lang julehandel fuld af både feriepenge og tilbudskoncepter kan være til forbrugernes fordel, hvis de vel at mærke forholder sig lidt afventende og løbende holder øje med priserne på de ting, som de tænker at købe og give som julegaver.

Sådan finder du den bedste pris

Du kan spare mange penge, hvis du får lavet en plan for, hvad du vil købe og give i julegaver. Især hvis du går helt ned på produktniveau.

Start med at lave en liste over, hvad du tænker at give i julegave. Noter derefter prisen på varen fra en håndfuld forhandlere og find en gennemsnitspris og bedste pris på den. Så har du dit udgangspunkt.

Mange virksomheder kører med tilbud på 20-25% på black friday, så du ved, at du sandsynligvis kan spare det i forhold til den bedste pris.

Nu har du så dine to udgangspunkter, så du kan løbende holde øje med prisudviklingen og de mange tilbud i de kommende måneder og se, hvor god en handel du kan gøre og hvor mange penge du kan spare.

I 2019 brugte en gennemsnitlig voksen dansker omkring 3.000 kr. på julegaver. Restriktioner og udbetalte feriepenge i betragtning, så er det ikke utænkeligt, at dette beløb kan blive øget i årets julehandel

Med en stærk strategi for din julehandel kan sandsynligvis spare minimum 500 kr., hvis du begynder din julehandel tidligt og følger med i udviklingen af slagtilbud.

Følg
Jyllands-Posten