<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Kort om cannabisdebatten

Dette indhold er sponsoreret

Legaliseringen af hash har længe været til debat, men de seneste år er debatten blusset op, og der er kommet nye synspunkter på debatten. Hash har i mange år været ulovligt i Danmark, og generelt set i de fleste lande rundt omkring på kloden, men forskning og andre grupper i samfundet er begyndt at lægge op til legaliseringen af rusmidlet. Der er sågar begyndt, at komme produkter på markedet, som indeholder CBD, der er et udtræk fra cannabisplanten. Flere og flere cannabisprodukter begynder at ramme markedet, men hvordan står det til med legaliseringsdebatten - det vil denne artikel nævne lidt omkring. 

Nyere generation, ny diskurs 

En af grundene til at debatten er blusset op er fordi, at en nyere generation, der er vokset op i en anden kultur og med andre kulturelle værdier, er begyndt at tale anderledes om hash og rusmidler. Film og tv har portrætteret hash som en middel, er ikke nødvendigvis er farligt, samt at forskere er begyndt at finde ud af det kan have en god effekt på kroppen, muskler, led og har en rolle at spille i hvordan man kan behandle angst. En anden ting er at internettet har gjort det muligt, at se shops som sælger alt fra bongs til vandpiber. Det kan være Headshop, hvor alt lige fra grindere til vandpiber er til salg. 

Statslige indgreb - vejen frem? 

En anden ting, som ofte er oppe og vende når man taler om legalisering er at, hvis man kunne lave love omkring hash på et statsligt plan, vil man bedre kunne styre det. Det er et validt argument, som ville gøre, at man kunne øge kvaliteten og derved sænke det farlige aspekt omkring hash, samtidig med at man ville kunne styre det i en højere grad. Derudover vil det tage meget af det kriminelle ud af hash-salg, da rockere og andre kriminelle miljøer ikke på samme måde ville kunne tjene på det. 

Globalt perspektiv 

Ser man på det i et globalt perspektiv er der flere stater i blandt andet USA, som har lovliggjort hash til eget brug. Dette er en stor ting, da et land som USA historisk set, har været ‘verdens politimand’ og en moralens vogter for alle på kloden. Når man gør hash lovligt vil det sende et signal til mange andre lande at det er en okay ting, og hash kan derfor måske få sig en fremtid, hvor det er lovligt at benytte. 

Følg
Jyllands-Posten