<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Har du symptomer på åreknuder?

Dette er sponsoreret indhold fra venecenter.dk, publiceret 29.10.2020.

Hvis du oplever symptomer på åreknuder, er det en god idé at få det behandlet. Symptomerne kan bestå at meget synlige vener i benet. Desuden kan der også opstå hævelser og ubehag, som bliver gradvist værre over tiden, hvis du ikke får det undersøgt og ordnet. Selvom åreknuder ikke er deciderede farlige i sig selv, er det stadig vigtigt, at du får det tjekket, hvis du oplever symptomer på det. Nogle tilfælde af åreknuder kan nemlig lede til farligere situationer såsom blodpropper. Selvom det er de færreste tilfælde, som udvikler sig på den måde, er det klart bedre at være sikker og få det behandlet.

Det er ikke svært at fjerne åreknuder, og derfor skal du ikke bekymre dig for om det bliver en bøvlet og langvarig proces. Du kan hurtigt og enkelt blive behandlet for åreknuder uden, at du nødvendigvis skal sætte dit liv på pause for at komme dig efter behandlingen. Der er altså ingen grund til ikke at få det tjekket, hvis du har symptomer på åreknuder.

Sådan fjerner man åreknuder

Hvis du har fået bekræftet af en læge, at du har åreknuder, er det flere muligheder for, hvordan du kan blive behandlet. Hvilken løsning der vælges, vurderes af den kirurg, som skal foretage behandlingen. Det finder kirurgen ud af ved at lave en forundersøgelse af dig, og efterfølgende diskutere de muligheder du har med dig.

Når en behandlingsmetode er valgt, er det tid til at få dine åreknuder fjernet. Du behøver ikke tage til hospitalet, men kan få udført behandlingen på en klinik. Du vil som regel få lokalbedøvelse under behandlingen, så du ikke kan mærke noget, hvor din åreknude er. Når behandlingen er færdig, kan du tage direkte hjem. Du kan fortsætte din hverdag som normalt alt efter, hvordan du har det. Hvis der er smerter, er det oftest noget som kan ordnes med smertestillende uden recept.

Følg
Jyllands-Posten