<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Du må ikke undervurdere nedsat hørelse

Dette er sponsoreret indhold fra Dansk Hørecenter, publiceret 15.10.2020.

Hvis du, eller en du kender, har nedsat hørelse, kan det være, at der skal høreapparater til at løse problemet. Alle sanserne er vigtige for menneskets eksistens, og hvordan vi fungerer et samfund, hvor tillid mellem hinanden er essentiel for vores tilstedeværelse.

Derfor skal du ikke leve med nedsat hørelse

Der er ingen tvivl om, at nedsat hørelse er generende, hvis du har oplevet det. Derfor er det heller ikke hensigtsmæssigt at leve med nedsat hørelse. Det svækker både din hjerne og din generelle livskvalitet.

En god hørelse er vigtigere, end man tror. Hørelsen bliver brugt i stort set alle facetter af dagen. Det kan være alt fra at navigere i trafikken til en transaktion i supermarkedet. Hvis hørelsen er nedsat i sådanne situationer, kan det være, at situationerne ikke forløber hensigtsmæssigt eller det tager længere tid, end hvad det burde.

Yderligere konsekvenser

Når du har nedsat hørelse, bliver din hjerne ikke stimuleret hensigtsmæssigt. Dette kan blandt andet medføre følgende konsekvenser:

  • Du bliver træt, og du ønsker ikke længere at deltage i arrangementet, fordi det er drænende
  • Din hjerne er på overarbejde, fordi den skal arbejde mere for kompensere for nedsat hørelse
  • Dine andre sanser er ligeledes på overarbejde for at kompensere for nedsat hørelse

Disse ovenstående konsekvenser er blandt nogle af de ting, som du kan døje med, hvis du har nedsat hørelse. Der er desværre også andre konsekvenser, som kan være forudsaget på grund af nedsat hørelse over en længere periode. Derfor er det vigtigt, at du hvis oplever nedsat hørelse, at du kontakter din læge.

Et høreapparat kan hjælpe dig med at undgå disse ovenstående konsekvenser, og kan ligeledes være medvirkende til at forsøge din livsglæde. Hvis du har levet med nedsat hørelse over en længere periode, vil du opleve en helt ny og forbedret hverdag, når du får hørelsen ordentligt tilbage igen.

Følg
Jyllands-Posten