<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Invester dine penge i fagpersoner i forbindelse med et boligkøb

Følelserne sidder uden på tøjet, det handler om dig og din families fremtid, og der er altid mange penge på spil i en bolighandel.

Det er vigtigt, at du kommer trygt gennem et boligkøb, og at du kan sove godt om natten gennem hele processen. Du vil gerne undgå uforudsete udgifter, samt være sikker på, at du ikke køber en bolig med usynlige skader, som du ikke har opdaget.

Investerer i fagpersoner, som kan hjælpe dig igennem processen, og behold roen i maven.

Hvad skal du gøre hvis du ønsker gennemsigtighed i din købsproces?

Du skal skaffe dig en boligadvokat, som vil gennemgå alle dokumenter fra ende til anden.

Du bør have nogle forskellige overvejelser med dit valg af boligadvokat.

 • Har I den rigtige kemi?
 • Hvad siger mavefornemmelse?
 • Virker vedkommende til at være en fagperson?
 • Er prisen fair?

Det er svært at finde den helt rigtige boligadvokat, da der findes mange på markedet. Et boligkøb kan være en voldsom følelsesmæssig rutsjebane, og derfor er det vigtigt at tilliden er i orden, så du i ro kan koncentrere dig om hverdagen velvidende, at du ved, du har en fagperson som håndterer alt omkring købet af boligen.

Hvad hjælper en boligadvokat med? 

Ved et boligkøb vil der være mange dokumenter hen ad vejen, som skal kigges igennem, og disse dokumenter kan være svære at komme igennem, når man står og skal balancere mellem job, børn og det nye boligkøb.

En boligadvokat håndterer, gennemgår eller udarbejder følgende:

 • Købsaftalen og alle bilag,
 • Boligens forsikringsforhold
 • Tilstandsrapporten
 • El-installationsrapport
 • Fordele og ulemper ved ejerskifteforsikring
 • Forureningsforhold på matriklen
 • Tinglyse skødet

Skal du investere i en boligadvokat eller en køberrådgiver, og hvad er forskellen? 

Når du står og skal købe hus eller lejlighed, er det ofte tidskrævende, og kan være svært at overskue alle de dokumenter og procedurer, som vil være forbundet med et boligkøb. Derudover er det sjældent, at vi som boligkøber, ligger inde med den rigtige erfaring og viden som gør at vi er i stand til at forhandle med sælgers mand.

Derfor kan du med fordel som boligkøber vælge at investere i en rådgiver som har kompetencerne og kan tage sig af f.eks. prisforhandlingen.

Både en køberrådgiver og en boligadvokat kan hjælpe dig med at gennemgå alle dokumenterne i forbindelse med dit boligkøb, men en køberrådgiver giver dig en mere helhedsorienteret rådgivning, og vil hjælpe dig gennem hele købsprocessen.

En boligadvokat hjælper dig også med at gennemgå alle dokumenter, samt udarbejdelse og tinglysning af skødet, dog får du ikke en helhedsorienteret rådgivning, da du oftest kun høre fra advokaten, hvis alting er godt eller noget er skidt, og der skal tages stilling til et punkt.  

Så hvilken rådgiver bør du investere i?

Du vil helt sikkert stå i en situation, hvor du ikke ved, hvilken du skal vælge at investere i, vi kan derfor kun forberede dig og guide dig godt på vej.

Ønsker du at føle dig tryg, velvidende du ved at du har fagpersoner til at tage dig af din rejse? Ønsker du at sove godt og være udhvilet på arbejde? Et boligkøb er en følelsesmæssig rejse, da det er din fremtid. Det skal være en fantastisk rejse, og derfor er det ikke en dum idé, at man sørger for at have begge fagpersoner bag din ryg, da dette vil garantere en sikker handlen og ingen uforudsete problemer.

Følg
Jyllands-Posten