<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Sådan gør du din hest vinterklar

De kolde dage nærmer sig med hastige skridt og det er derfor tid til at få hestene ind fra sommergræs. Men er alt nu ordentlig klargjort? Her giver vi dig et par tips og tricks til hvordan du sørger for at være klar til når din hest kommer fra folden.

Kalkning af stalden

Stampet kalk for at hvidte væggene i stalden er oftest brugt. Men hvorfor skal du gøre det? Det desinficerer stalden og holder bakteriemængden nede. Derved fremhæver du et bedre staldmiljø fordi bakterierne vil blive væsentligt reduceret. Reduceringen af bakteriemængden vil fremme en bedre tilværelse for at have raske dyr og giver derudover en lysning af stalden så den er ren og lys.

Kalkning af stalden skal gerne gøres 1 gang om året for at opretholde den gode atmosfærer. Det kan med fordel gøres inden hestene kommer ind fra sommergræs, imens at temperaturene stadig er plus grader. Derved opnår du det bedste resultat.

En ren stald giver et bedre staldmiljø, og derved også sundere og gladere heste.

Fodring ved pelsskifte

Forår og efterår er for mange forbundet med pelsskifte og dækkener. For hestene betyder det, at de skal bruge en ret stor mængde energi på at sætte ny pels, og det påvirker resten af hestens krop.

I fældningsperioden er hestens behov for B-vitaminer typisk så stort, at det overstiger hestens egen produktion. Det kan medføre, at hesten bliver træt, fordi flere B-vitaminer også bruges i energiomsætningen, og at pelsen bliver glansløs og mat. Det kan derfor være nødvendigt at supplere med et B-vitamintilskud i en kortere periode for at støtte hestens energiniveau og arbejdsglæde.

Loppefrøskaller som tilskud

Sidst på sæsonen kan foldene godt se lidt triste ud, ofte fordi at hestene begynder at være i bund med græsset. De vil derfor søge efter mad andre steder, eller rode i jorden efter rødder. Det kan bevirke at din hest får sand/jord i tarmene. Her er det en god ide at give hesten loppefrøskaller for at rense tarmen og maven. Og HUSK altid en masse frisk vand.

Alt samlet et sted

Hvad enten du skal bruge foder, tilskud, stampet kalk, strøelse eller andet til din hest, så kan du finde det hele på Ryttershoppen. Her finder du alt til både hest og rytter og samtidig en masser gode råd og professionel vejledning.

Følg
Jyllands-Posten