<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Gellack: Populær tendens indenfor skønhedspleje og negle

En nyere tendens indenfor neglepleje er i de senere år vundet frem; den langtidsholdbare Gellack. 

Gellacken er en kombination af den traditionelle neglelak, som mange kvinder har liggende derhjemme, og de gelénegle som man i flere år har kunnet få lavet i alverdens neglesaloner.

Neglelak tilsat gelé

Gellacken fungerer som en klassisk neglelak, der til forskel er tilsat lidt gelé. Geléen sikrer det langtidsholdbare resultat, som gellacken er kendt for, ligesom geléen styrker neglen, og derved kan være en fordel, for de der har negle som let flosser og knækker.

Ligesom med neglelakken kommer gellacken i en stor variation af farver, nuancer og både med glimmer og andre effekter.

Gellacken påføres din egen negl, og det er derfor ikke nødvendigt med kunstig forlængelse af din egen negl, som ofte forbindes med gelénegle.

Kan laves hjemme eller i neglesaloner

Foruden de holdbarhedsmæssige fordele er gellackens store fordel, at neglene med meget lidt øvelse kan laves derhjemme med et såkaldt hjemmekit. Gellacken påføres nemlig neglen på samme måde som den neglelak med en lille børste. Til forskel for den traditionelle neglelak, kan gellack dog ikke lufttørre, hvilket betyder at gellacken i mange tilfælde skal hærde under en lille UV-lampe.

Lighederne med neglelak er mange, men forskellene er store

Til forskel fra neglelak så tørrer gellacken ligeledes meget hurtigt. Det vil sige at man slipper for tvære lakken ud eller lavede utilsigtede hakker, som man ofte kan risikere med almindelig neglelak. Når gellacken har været en tur under UV-lampen, er den tør, og man slipper derfor for de lange minutter, hvor man vifter med hænderne og puster intenst på neglene for at få dem til at tørre.

En økonomisk god måde at opnå pæne negle i mange dage

De populære hjemmekits indeholdende gellack, UV-lampe og øvrigt nødvendigt udstyr købes i stor stil af mange unge, som for eksempel startkittet til gellack fra Nailster. Med et sådan kit ved hånden kan man hurtigt lave flotte negle på en økonomisk fordelagtig måde sammenlignet med priserne i neglesalonerne, men uden det store arbejde med vedligehold som følger med brugen af traditionel neglelak, som skal fornyes dagligt eller med få dages mellemrum for et pænt resultat.

Er man modsat mere til at slippe for at lave negle-arbejdet selv, kan man også få lavet sine gellack-negle i neglesaloner. 

Pæne og velplejede negle er vigtigt for unge

For mange unge i dag har det altid været vigtigt at tage sig godt ud, og have fokus på at have et velplejet ydre. Dette gælder også det at have pæne negle, som flere neglesaloner brander som hændernes visitkort, i deres forsøg på at trække kunder til butikken.

Unge mennesker viser også glædeligt resultatet af deres nye negle frem, når de har været en tur forbi neglesalonen eller selv har været i gang med gellacken derhjemme, fordi det er in at have flotte negle i sæsonens farver. På det sociale medie Instagram kan man finde influencers der reklamerer for neglesaloner og hjemmekits til gellack, og som på den måde inspirerer andre unge til at få lavet pæne og langtidsholdbare negle. 

Hvordan påføres gellack?

Se her hvordan du selv laver neglene:

Primer

Først skal du rense din negl fri for fedtstoffer med en primer, så du sikrer dig, at gellacken hæfter bedre på din negl og dermed sikrer holdbarheden på det færdige resultat længere.

Basecoat

Herefter påfører du en såkaldt basecoat. Basecoaten har til formål at beskytte din negl fra misfarvninger, således at farven på din gellack ikke smitter af på neglene. Når du har påført et lag basecoat, skal du hærde basecoaten under UV-lampen. Lampen er i de fleste tilfælde indstillet således, at den går ud efter det nødvendige tidsinterval, så du ikke selv skal tage stilling til eller holde øje med, hvornår lakken er hærdet tilstrækkeligt.

Gellack i din foretrukne farve

Efter brugen af UV-lampen påfører du gellack i din foretrukne farve, og her er mulighederne mange. For hvert lag gellack du påfører neglen, skal lakken en tur under UV-lampen og hærdes, inden næste lag påføres. Du skal altså gøre brug af UV-lampen mellem hvert lag, og ikke påføre flere lag i træk og først derefter hærde lakken under UV-lampen. I de fleste tilfælde vil 2-3 lag gellack være nødvendigt for et dækkende resultat.

Topcoat

Ovenpå gellacken påfører du et enkelt lag topcoat. Topcoaten beskytter gellacken mod ridser og slid, og hærder derudover både lak og negl, så begge dele holder længere. Efter du har påført topcoaten, skal du ligeledes hærde gellacken under UV-lampen. 

Cleanser

Afslutningsvist tørrer du overskydende gellack af med en såkaldt cleanser. Dette gør du ved at putte lidt cleanser på en vatrondel, hvorefter du tørrer neglenes overflader af. Dette giver det sidste finish og lidt ekstra glans til det færdige resultat.

Følg
Jyllands-Posten