<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Mange danskere har en stresset hverdag: Sådan undgår du stress

De fleste af os har en hverdag med et højt tempo, hvor lange to-do-lister og aftaler hele tiden skal overholdes. Det er derfor ingen hemmelighed, at flere og flere danskere oplever stress på egen krop. Stress kommer i mange forskellige variationer og kan være alt fra besværet koncentration til hjertebanken eller søvnløshed.

Heldigvis er der en række forskellige ting, som du selv kan gøre for at undgå stress i din hverdag, hvilket du kan læse meget mere om lige her.

Få dig en sjov hobby

Mange mennesker har svært ved at adskille job og fritid, fordi det hele smelter sammen. Dette kan dog være en katalysator for at blive stresset, og derfor bør du være opmærksom på at adskille de to ting fra hinanden. Det betyder med andre ord, at du skal holde fri, når du har fri. Dette er for langt de flestes vedkommende nemmere sagt end gjort, men dermed ikke mindre vigtigt.

En oplagt måde at adskille arbejde og fritid på er ved at finde en hobby, som kræver fokus. Herved bliver det nemmere for dig at gemme arbejdet væk og i stedet fokusere på hobbyen. Der findes et hav af forskellige fritidsinteresser, hvorfor der er noget for enhver smag.

Du kan eksempelvis prøve kræfter af med enten jagt eller fiskeri, hvilket mange finder afstressende i en travl hverdag. Hos Basto.dk finder du et stort udvalg af blandt andet fiskegrej og jagtudstyr til gode priser. Klik her, og bliv klædt godt på til din nye hobby.

Lad telefonen ligge, når du har fri

Har du svært ved at lægge din telefon fra dig, når du har fri fra job? Så bør du øve dig i at lade din telefon ligge. Trangen til at bruge telefonen til at besvare mails, tage imod opkald eller scrolle igennem Facebook, når du kommer hjem fra arbejde, kan nemlig give en følelse af, at du aldrig har fri, hvilket kan forårsage stress. Du bør derfor fokusere på at lade telefonen ligge, når du har fri.

Hvis dette er svært for dig, kan du sætte en tidsbegrænsning for, hvor længe du må bruge telefonen efter arbejde. Det kunne eksempelvis være i en time mellem 19-20 – og gerne endnu mindre.

Få frisk luft og motion hver dag

Det måske mest klassiske råd til at undgå stress er motion og frisk luft. Det kan godt være, du er træt af at høre om, hvor vigtigt det er at dyrke motion hver dag, men ikke desto mindre er dette en af de bedste måder at undgå stress eller andre livstilssygdomme.

Det handler ikke om, at du skal løbe 10 kilometer fire gange om ugen, men det handler om, at din krop har brug for at komme ud og bevæge sig hver eneste dag. Du bestemmer selv, om du vil løbe, gå, cykle, stå på rulleskøjter eller noget helt femte. Det vigtigste er bare, at du kommer ud og får rørt kroppen og får indåndet noget frisk luft. Du kan med fordel dyrke motion sammen med din veninde eller partner, for at det bliver endnu mere hyggeligt.

Følg
Jyllands-Posten