<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Store besparelser på varmeregningen: Nu også i ældre ejendomme med Vaillants’ nye varmepumpe

Med den nye aroTHERM plus sætter den tyske varmepumpe-specialist, Vaillant, nye standarder for varmepumper med anvendelsen af naturligt kølemiddel.

Vaillant har skabt et ambitiøst og innovativt produkt, der er et gennembrud både teknologisk og kommercielt. F.eks. reduceres varmepumpers CO-belastning markant. Udstyret med den nyeste teknologi på markedet kan aroTHERM plus blive installeret i alle typer huse og er derfor oplagt til både modernisering og nybyg.

Store økonomiske besparelser

Den første aroTHERM plus er netop blevet installeret i Danmark på blot en enkelt dag. Her fungerer varmepumpen som erstatning for et ældre oliefyr. Erstatningen har for kunden været ensbetydende med store besparelser på varme og el-udgifterne. Takket være aroTHERM plus løber den samlede besparelse pr. år op på over 80%.

Naturligt kølemiddel mindsker klimaaftrykket

En afgørende ændring i den nye varmepumpe er anvendelsen af et naturligt kølemiddel. De tidligere miljøskadelige kølemidler i varmepumper er for første gang blevet erstattet med det naturlige kølemiddel R290. Det naturlige kølemiddel er lig minimal klimabelastning uden at gå på kompromis med opvarmningseffekten.

Konkret ændres GWP-værdien (Global Warming Potential) sammenlignet med Vaillants tidligere anvendte kølemidler fra ca. 2.088 til 3. Og da mængden af kølemiddel samtidigt bliver reduceret fra 1,8 kg til 0,6 kg, falder den samlede CO-mængde pr. varmepumpe fra 3.760 kg. til 1,8 kg. Hermed er et af de tidligere kritiske problemer for varmepumper løst.

Fra kold luft udenfor til varmt klima indenfor

Med det naturlige kølemiddel er det muligt at opnå fremløbstemperaturer på op til 75° C, hvilket er nok til selv ældre radiatorer. Det er også muligt at hente varme ud af luften helt ned til -25° C. Derfor bør selv den koldeste danske vinter ikke give aroTHERM plus nogen komplikationer.

Meget lydsvag

I drift er lydniveauet meget lavt. Med kun 28 dB(A) på en afstand af 3 m, har aroTHERM plus også den praktiske fordel, at man kan placere udendørsdelen 3 m fra skel. Således er der ingen gener for hverken beboeren eller naboen.

Stort varmepumpe program

Tyske Vaillant har i mere end 140 år været markedsledende inden for opvarmningsteknologi, og Vaillants’ succes er baseret på forskning og udvikling af effektive og energisparende produkter. aroTHERM plus er dermed en del af et stort varmepumpe program, der byder på bæredygtige og fremtidssikre produkter til opvarmning, varmt vand og køling.

For yderligere information

kontakt venligst

Peter Aller

Telefon: +45 46 16 02 00

E-mail: peter@vaillant.com


Følg
Jyllands-Posten