3 tips til dig der mangler træningsmotivation

Artiklens øverste billede

Dette er sponsoreret indhold

Er det kørt helt fast, hvad angår træning? Og kan du bare ikke tage dig sammen til at træne, som du plejer? Så kan det måske gavne dig at læse med i denne artikel, hvor du finder inspiration til, hvordan du finder træningsglæden frem igen. Du kan også tage et kig på Motionsform, hvor du finder masser af tips og trick til din træning, samt hvordan du kommer i gang med motion.

Det er vigtigt at slappe af

Lad være med at slå dig selv oven i hovedet, hvis ikke du lige kommer ud at træne som planlagt. Accepter i stedet for, at du ikke magter det på det pågældende tidspunkt. Du kan også lave en aftale med dig selv om, at det er okay, at du ikke får trænet så meget, som du ville, men du skal i hvert fald lave bare en smule. Hvis for eksempel du ikke orker at løbe en tur, kan du i stedet gå en lille tur. 

Har du bare brug for at slappe af, gør du bare det. Faktisk er det utrolig vigtigt med restitution. Grunden til dette er, at din krop genopbygger sig selv i den periode, hvor du slapper af, og det skal til, hvis du vil have gavn af din træning og undgår skader og overbelastning. 

Find dig en makker

Noget der for alvor kan sætte spark i motivationen, er hvis du har en træningsmakker. Med en makker har du en, som du skal stå til ansvar overfor, som ikke er dig selv. Det kan for de fleste være en god grund til at rejse sig fra sofaen, hvis de ved, at der står en og venter på dem i fitnesscenteret. Aftal derfor med din kæreste, ven, bror, mor eller lignende, at nu skal I komme i form sammen.

Husk at belønne dig selv

En anden ting der kan motivere er, hvis du sørger for at belønne dig selv. Sæt dig nogle delmål, og giv dig selv en belønning, når du når dem. Det kan være, at der er nogle sko, du længe har kigget på, som du godt kunne tænke dig, eller et nyt spisested, du gerne vil prøve. Belønning er forskelligt fra person til person, og derfor er det op til dig selv at finde ud af, hvilke belønninger der kan få dig op og i gang.

Nyt udstyr kan sætte gang i motivationen

En sidste ting er, at du kan forsøge at investere i nyt udstyr. Det er altid spændende med noget nyt, og derfor er der en god chance for, at du lige skal ud at afprøve det nye udstyr, og det går måske at du genfinder glæden og motivationen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.