<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

5 gode råd før du tager et kviklån

Kviklån, hurtig lån, SMS-lån, quicklån og lynlån har typisk en højere rente og ÅOP end andre lånetyper. Derfor skal du som forbruger være meget opmærksom før du begiver dig ud i at låne hos de mange kviklånsselskaber på nettet.

Selvom der af flere omgange er kommet skærpet lovgivning på området, der har forbedret betingelserne for låntagerne, så er der alligevel en række gode råd som er værd at følge, før du tager et kviklån.

Så for at klæde dig bedre på før du låner, kan du nedenfor læse mere om nogle af de vigtigste overvejelser du bør gøre dig, før du optager kviklån online.

1. Overvej om du kan spare op i stedet

Før du tager et kviklån, så overvej grundigt om du overhovedet behøver et lån lige nu og her. Har du måske mulighed for at undvære det du vil købe, eller har du mulighed for at spare op til det i stedet? Så kan du spare de penge, som du ellers ville skulle betale låneselskabet for at få et kviklån.

Selvom et kviklån per 1. juli 2020 maksimalt må have en ÅOP på 35%, så er det alligevel dyrt i længden, at optage lån til sit forbrug. Låner du eksempelvis 10.000 kroner i et år til en ÅOP på 35%, så vil du efter et år skulle tilbagebetale 13.500 kroner. Dine samlede omkostninger for kviklånet vil i dette eksempel altså være 3.500 kroner. Det er en mængde penge som de fleste nok godt kunne finde noget andet interessant at bruge på. Så husk på at det altid er billigere at betale kontant, frem for at låne penge hos et pengeinstitut.

2. Sammenlign priser før du låner penge

Hvis du har besluttet dig for at låne penge på nettet, så bør du ikke bare vælge den første og bedste udbyder. Gør du i stedet lidt forarbejde før du underskriver et lånetilbud hos et låneselskab, så kan der nemlig være mange penge at spare. Det skyldes, at der hos de enkelte udbydere kan være stor forskel på både prisen og betingelserne på quicklån.

Start derfor med at få overblik med en sammenligningstjeneste, før du optager et quicklån. Brug med fordel låneoversigten på sammenligningstjenesten til at ansøge om flere gratis og uforpligtende tilbud. Herfra får du nogle konkrete lånetilbud, der gør det markant lettere, at vælge det bedste lån til dit behov.

3. Læg et budget og vær sikker på at du kan betale tilbage

Ofte tager folk lån fordi de ikke har råd til noget de gerne vil købe. Men har du råd til at låne? Faktisk er det et meget væsentlig spørgsmål at stille sig selv, da det ikke nødvendigvis er sikkert, at du har penge til at låne. Måden du finder ud af om du har råd til et kviklån er ved at opstille et budget. Det kan du ganske simpelt gøre med et papir og en blyant.

I sin simpleste forstand opstiller du et budget ved at opgøre dine månedlige indtægter og dine månedlige udgifter. Til udgifterne tillægger du et beløb som kan gøre det ud for uforudsete udgifter. Når du så trækker dine indtægter fra dine samlede udgifter, så ved du altså cirka, hvor stor ydelsen på lånet kan være.

Ved at opstille et budget får du altså styr på din privatøkonomi og ro i maven før du eventuelt vælger at låne.

4. Undgå at optage flere kviklån på en gang

Et kviklån kan til nød gå an, hvis du akut har behov for penge. Gør dig dog selv en tjeneste og undlad at blive en serielåner, som optager kviklån efter kviklån. Uden at tænke over konsekvenserne har alt for mange danskere desværre optaget adskillelige kviklån på en gang til forbrug eller til at afbetale på andre lån. Det bør du undgå.

Står du i en situation, hvor du allerede har fået optaget flere kviklån end først tilsigtet, så bør du overveje at samle dine lån med et samlelån. Med et samlelån, så får du nemlig et større samlet lånebeløb, hvilket ofte betyder, at du kan få en bedre rente. På den måde er det altså ofte muligt at spare penge ved at samle sine kviklån i et.

5. Husk at du har 14 dages fortrydelsesret

Undersøgelser har vist, at op imod 4 ud af 10 personer fortryder, at de har optaget et forbrugslån. Men vidste du, at du som forbruger har mulighed for at fortryde dine kreditaftaler? Når du tager et kviklån online, så er det jævnfør Kreditaftaleloven omfattet af 14 dages fortrydelsesret. Det betyder, at du har mulighed for at fortryde din låneaftale i helt op til 14 dage efter at du har lånt pengene. Så står du i en situation, hvor du har været lidt for hurtig til at låne penge, men nu har fortrudt, så kan du altså fortryde din aftale overfor låneselskabet.

Følg
Jyllands-Posten