Online markedsføring anno 2020 - de essentielle takeaways

Artiklens øverste billede

Året er 2020, og marketingbranchen og -disciplinen er i hastig udvikling som altid. Mulighederne er tæt på uendelige, mange svømmer i data, og kundernes opmærksom er sværere at få end nogensinde. Så hvordan får man egentlig succes med sin online markedsføring anno 2020?

Vi har hos Aspera Digital samlet de 4 mest essentielle takeaways, du bør inkorporere i din online markedsføring i år 2020, hvis du ikke allerede har gjort det. 

En kunderejse-drevet marketingstrategi

Hos Aspera Digital, hvor vi arbejder med online markedsføring, oplever vi, at en kunde typisk har omkring 5 touchpoints på vej til sit køb. Og kigger man udelukkende på B2B, er tallet endnu højere.

Det betyder, selvom du første gang fanger din mulige kundes opmærksomhed med din annonce på sociale medier, så er det sjældent her, købet bliver foretaget. Kunden går måske et par dage og tænker over det. Glemmer det helt eller researcher videre efter produktet på nettet, når kunden er klar til at købe.

Det er derfor afgørende, man lægger en marketingstrategi med udgangspunkt i sine kunders kunderejse: Hvordan de går fra at være fremmed til at blive en loyal kunde, og hvad, hvor og hvordan der skal arbejdes med kunden i hver fase undervejs. 

En holistisk tilgang til markedsføring

I relation til ovenstående kan man heller ikke længere tænke online markedsføring i siloer, og se de enkelte marketingkanaler som separate enheder. Nok skal der arbejdes med kanalerne som SEO, Google Ads, Facebook annoncering mv. i dybden og detaljeret - men med udgangspunkt i en holistisk strategi.

Dine marketingkanaler, budskaber og indsats herpå skal være koordineret og spille sammen.

Det er synergien mellem de enkelte marketingkanaler, som skaber succesen, og ikke den enkelte marketingkanal i sig selv.

Det er derfor afgørende, din generelle  tilgang og strategi til online markedsføring er holistisk, og at du f.eks. benytter dig af taktikker som: Retargeting, attributionsmodeller, lead scoring m.m. som hjælper dig med at koble dine indsatser og kanaler sammen.

AI og automation: Minimerer input og maksimerer output

Som de forskellige teknologier og marketingværktøjer udvikler sig, bliver flere og flere manuelle opgaver erstattet med automatisering og kunstig intelligens.

AI og automation sparer dig ikke kun for tid og penge ved at automatisere processer, det øger også dit marketing-output i form af at hjælpe med personalisering, målretning, timing mv.

Man kan på den måde sammenligne automation indenfor online markedsføring lidt med automatgearet i en bil: Det er lettere, automatisk og gør det bedre, end man selv kunne gør det.

AI og automatisering er derfor en af de absolut vigtigste trends indenfor marketing den dag i dag; det minimerer dit input og maksimerer dit output! Så hvis du ikke allerede er igang med at undersøge og benytte dig af mulighederne, så er det bare at komme igang. 

Data, data, data

Data bør være grundstenen for alle beslutninger, når det kommer til dine online markedsføringstiltag. Og kun i endnu højere grad, efterhånden som mulighederne for indsamling, modellering og mulighederne med data bliver bedre år for år.

Gennem data og dybdegående analyse heraf, ved du hvordan og hvor, du skal lægge din indsats for at få mest mulig succes.

Dette er også grunden til, at virksomheder, som benytter data aktivt i deres markedsføring generelt oplever en 5-8x højere ROI på deres marketingbudget.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.