<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Fra Silo-bureau til fremtidens integrerede digital marketing bureau

Det seneste årti har budt på en omfangsrig udvikling inden for digital markedsføring og utallige nye muligheder for virksomheder, både når det gælder kanaler og værktøjer til digital marketing, og, i særdeleshed, også på teknologisiden. Siden starten af 10’erne er vi blevet introduceret til blandt andet Instagram, Snapchat, Pinterest og adskillige udvidelser, værktøjer og automation muligheder som tilføjelser til de eksisterende på især Facebook og i Google.

Af samme grund var 10’erne på mange måder silo-bureauernes årti. De mange nye tiltag gav specialiseringsmuligheder, og en lang række silo-specialistbureauer er siden dukket op i digital marketinglandskabet, hvor vi har set alt fra Google Adwords bureauer og SEO bureauer til hyper-specialiserede e-mail automation specialistbureauer. Og det gav måske mening dengang, hvor det at mestre den ene kanal kunne give et løft i resultater. Desværre er tiden i dag løbet fra silo-bureauerne, og fra et kunderejse-perspektiv giver arbejdet med digital marketing i siloer ikke mening. Derfor er der også højere ROI at hente ved at kombinere indsatsen i kanalerne.

En kunde har i gennemsnit 6-10 online touch points fra inspirations- til købspunktet. Er der ikke allerede etableret brandkendskab, viser flere undersøgelser tilmed, at touch points for én enkelt kunde i én enkelt købsbeslutning kan være op mod 50. Det er en fordobling over de seneste 8 år. Med andre ord viser forskning, at kunderejserne bliver længere, og at kunderne i fortsat højere grad involverer flere forskellige medier, enheder og søgemaskiner i købsrejsen. Samtidig forventer kunderne mindre ligegyldig støj og en højere grad af relevans. Det kræver data, og det kræver forståelse for konteksten mellem kanalerne. Det er derfor meningsløst at investere marketingbudget fordelt på eksempelvis et Google Ads bureau og en ekstern Facebook ekspert, hvis de genererede leads og data indsamlet på (potentielle) kunder ikke understøttes af en strategi, hvor resultaterne attribueres korrekt på tværs af kanalerne, og der arbejdes med sammenhængen mellem kanalerne. Det performer ganske enkelt ikke lige så godt, og der tabes indtjening.

For at opnå den højeste mulighed for vækst og ROI på sin digital marketing strategi og samtidig at styrke sit brand, giver det altså i højere grad mening at arbejde med et integreret digitalt marketing bureau. Et bureau, som naturligvis har både SoMe specialister, SEO eksperter og dygtige Google Ads konsulenter. Altså dygtige eksperter i hver kanal, men som samtidig har fokus på den komplette kunderejse, dataanalyse på tværs af kanaler, korrekt marketing attribution og, ikke mindst, et granuleret re-targeting setup, som sikrer, at I følger op på kunder og leads hele vejen gennem kunderejsen.

I KYNETIC gør vi op med den klassiske silo-tilgang. Vi ser os selv som en hybrid mellem Google og McKinsey. Teknologiførende specialister og de dygtigste konsulenter, som vinder brancher for vores kunder. Som standard sætter vi indsatsen i et kunderejse-perspektiv og fungerer således både som jeres Google Ads bureau, SEO-bureau og SoMe bureau, men alt sammen integreret i én data-drevet strategi. KYNETICs SEM specialister fokuserer f.eks. på hele kunderejsen og integrerer alle de relevante kanaler i strategien. Sammen med brug af automation og machine-learning som motor til at sikre indsigt og relevans, beviser denne tilgang, at der gennemsnitligt drives 20-50% bedre performance end ved et traditionelt fokus.

Arbejder I derfor med jeres marketing-strategi, og har I for eksempel overvejelser omkring at vælge et SEO bureau eller et Google Ads bureau, bør I sætte jer I kundens og kunderejsens sted og sikre de bedst mulige resultater ved at arbejde aktivt med jeres cross-channel marketing. Det kræver et skifte væk fra de gamle silo-strategier, som det første.

Følg
Jyllands-Posten