<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Direkte

Dette bør du overveje, inden du tager et forbrugslån

Hvis du går med tanker om at tage et forbrugslån, bør du læse med her, inden du gør det. Der er nemlig en del ting, der er værd at vide om forbrugslån, før du dykker ned i låneverdenen.

Et forbrugslån er et lån, du tager, for at kunne finansiere noget, du vil købe, men som er svært at spare op til. Forbrugslån kommer i mange former og størrelser, og ligeså kan betingelserne være vidt forskellige. Sammenlign forbrugslån hos DigiFinans, hvis du er i tvivl om, hvor du kan få det bedste forbrugslån.

Og lad os nu kigge på, hvad du skal vide samt overveje, inden du skriver under på et forbrugslån.

Du bør kun låne, hvis du har økonomien til det


Ja, når du låner, er det for at få penge til noget, du ikke har råd til lige nu. Men et lån skal ikke ses som gratis penge, for det er som sagt kun penge, du låner. Du skal derfor holde øje med dine månedlige udgifter og overveje, om du har råd til at betale dit afdrag af – inklusiv renter.

Hvis der sker noget, du ikke havde set komme, skal du også kunne betale af. Og hvis ikke du kan, kan du risikere, at der kommer ekstra udgifter på. Undersøg derfor grundigt, hvad der sker, hvis du en måned ikke kan betale af.

Søg hjælp


Det kan være en rigtig god idé at snakke med din bankrådgiver, inden du søger om et forbrugslån. Sommetider vil din bankrådgiver fraråde dig at oprette lånet af frygt for, at du senere vil få problemer med at kunne betale tilbage.

Det er trods alt din bankrådgiver, der er uddannet til at kigge på dine tal, og de er derfor yderst erfarne i deres solide anbefalinger.

Sammenligning af lånetilbud – en smart metode


Vil du have allermest ud af et forbrugslån, kan du med fordel bruge forskellige sammenligningstjenester. Formålet med lånetilbudssammenligninger er, at du får en række tilbud, hvor du side om side kan se, hvor meget (eller hvor lidt) du får ud af lånet.

Læs om sammenligning af lånetilbud her, hvor du kan læse endnu mere om, hvad du bør gøre dig af tanker, inden du takker ja til et forbrugslån.

Følg
Jyllands-Posten