<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Dansk e-handel er i stor vækst

Mulighederne med internettet er efterhånden endeløse, og det skaber en række muligheder for mange forretninger, der vælger at ligge strategien efter e-handel. Vi danskere handler mere og mere på internettet, og med hurtige skridt flytter vi mange af vores shopping vaner over på computeren eller smartphonen, da det som bekendt er mere bekvemt og samtidig hurtigere. Og det er faktisk ikke kun os danskere der handler mere på internettet, det er hele norden – Norge, Finland, Sverige mv.

Det er blevet så nemt og hurtigt at handle på internettet, at alt fra simple dagligdags køb til aftensmaden helt hen til sexlegetøj – eller som svenskerne kalder det; Sexleksaker, bliver handlet for mange millioner på internettet. Det smarte ved internettet er jo netop også, at man ikke behøver at vise ansigt, i så fald at man eksempelvis skal købe erotisk legetøj.

Alene i Q1 i 2019 formåede nordiske online retailere at vækste med 25% sammenlignet med Q1 i 2018. Til sammenligning havde lande som Frankrig og Tyskland kun en vækst på 12%, og Storbritannien en vækst på sølle 0,4%.

Hvad driver væksten?

Der er mange variabler i spil, når der skal analyseres på væksten i den nordiske og herunder den danske e-handel. Nye teknologier som eksempelvis AI har stor indflydelse på disse tal, da virksomheder har mulighed for at skræddersy ikke bare deres markedsføring, men hele deres strategi på baggrund af nytilkomne informationer.

Hele interaktionen med slutbruger er blevet mere personlig og særdeles kompleks, hvor man førhen har måtte sigte bredere. Vi kunne tage eksemplet med sexlegetøj igen, da dette specielt er tilegnet et skræddersyet segment, og altså ikke den almene dansker. Her er det særdeles nyttigt at kunne målrette sine kampagner efter et segment med en reel interesse, fremfor en overordnet marketing indsats der kunne indebære små punchlines til det brede publikum såsom; Køb sexlegetøj online her mv. Alt dette er AI med til at gøre muligt, med nyttige informationer om forbrugeren – både til gavn for virksomhederne, men særdeles også forbrugeren.

Fri levering har også stor betydning for online handel, og trods den frie levering har været aftagende de seneste par år, så er e-handel altså stadigvæk i stor vækst herhjemme og i resten af norden.

Sociale medier sender færre til onlinebutikkerne

Generelt så er tiden vi bruger på webshops faldet med 30% siden 2014. Det kan skyldes mange faktorer såsom ovennævnte, at butikkerne er bedre til at målrette sine produkter, hvorfor forbrugeren skal bruge mindre tid på at navigere hjemmesiden. Yderligere så bliver teknologien også ”hurtigere” i den forstand at vores tablets og telefoner er bedre egnet til, at handle på internettet.

Trafikken er steget på webshops med 17% i Q1 og dette drives alene af mobilen, som havde en vækst på hele 40% i Q1 i 2019. Både tablet og pc er faldet. Sølle 4 % af alt mobil trafik til webshop er drevet via sociale medier, hvilken tegner sig et billede af, at organisk trafik trækker det tunge læs når det kommer til besøgstallene.

Følg
Jyllands-Posten