<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

Afbetaling eller kviklån – Kan det betale sig?

Det er populært at købe på afbetaling. Og når iPhonen hvert efterår bliver skiftet ud med en nyere model, så vælger flere danskere i højere grad at vælge en afdragsordning fremfor at svinge dankortet. Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov i 2017, så var afdragsordningen mere populær end det typiske forbrugslån. Og der er da også situationer, hvor afbetaling er billigere end forbrugslånet, men der er også situationer, hvor afbetalingen er dyrere end et forbrugslån. Her kan du blive klogere på afbetaling og kviklån og deres særskilte fordele og ulemper.   

Er afbetalingen rentefri eller et kviklån i forklædning?

Igennem flere år har teleselskaberne tilbudt mobiltelefoner og tablets på afbetaling, så længe du altså binder dig til et mobilabonnement i mindst 6 måneder. Fordelen ved disse afdragsordninger er, at de oftest er rentefrie og uden etablerings- eller administrationsgebyr. Der kan dog være et månedligt gebyr, hvis du betaler per faktura.

Vælger du at købe på afbetaling, bør du altid undersøge afdragsordningen, for i flere tilfælde kan den smarte afdragsordning vise sig blot at være et kviklån i forklædning. Et kviklån som du vel at mærke afdrager på i flere år. Dermed ender dit produkt med at være dobbelt så dyrt, ligesom dit rådighedsbeløb vil være væsentligt mindre for en længere periode.  

Kontant er den billigste løsning

Den billigste og mest fornuftige løsning vil dog altid være at betale kontant, for dermed slipper du for at afdrage på din smartphone, tablet, computer eller sko i en længere periode. Ligeledes slipper du også for at skulle betale eventuelle renter og gebyrer. Har du derfor pengene på en opsparingskonto, bør du hellere bruge disse på dit nye køb. For renten på opsparingskontoen er væsentlig mindre end renterne ved et forbrugslån eller en afdragsordning.

Søg en kortfristet kredit hos KreditNU

Hvor kontant betaling har den største fordel rent økonomisk, så stiller den også større krav til din privatøkonomi. Har du mulighed for at lægge penge til side, bør du altid gøre det. Selv 100 kroner om måneden kan gøre en stor forskel, men i akutte situationer, kan det være svært at finde penge til en ny telefon eller computer, hvis opsparingskontoen eller kassekreditten er i minus.

Her kan en kortfristet kredit være en mulighed. Hos KreditNU tilbyder vi kreditter i størrelsesordenen 1.000 – 25.000 kroner uden nogen fastsat løbetid. Du får dermed penge til det, du står og mangler her og nu, og en fleksible afdragsordning. Du skal nemlig blot betale din månedlige rente som minimum for at overholde din låneaftale – men vi vil til hver en tid anbefale dig at afdrage så meget som muligt.

Følg
Jyllands-Posten