Direkte

Det digitale lånemarked vækster

SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED VIVUS

De sidste år er digitale lån blevet et mere udbredt fænomen hos danskerne. I 2018 blev der udstedt 358.000 kviklån til danskere, hvilket udgør en stigning på 78% sammenlignet med 2017, og det er ikke umiddelbart en trend, der ser ud til at standse.

Hvorfor vælges denne type lån?

Hvorfor danskerne i højere grad har fået øjnene op for online lån, skyldes umiddelbart flere faktorer. Først og fremmest er låneprocessen hurtigere end fx et banklån, bl.a. fordi der ikke skal stilles sikkerhed for et quicklån på samme måde, som der traditionelt kræves i forbindelse med et banklån. Derudover er selve ansøgningsprocessen ofte hurtigere og nemmere og der skal ikke redegøres for, hvad lånet skal bruges til. Der er dog stadig nogle krav, som skal overholdes – man kan læse mere om quicklån her.

Det er vigtigt at et quicklån er afstemt ift. dit budget og dine behov. Denne lånetype benyttes oftest i forbindelse med akutte behov eller uforudsete udgifter, da det særligt er her den hurtige låneproces er en fordel. Er du i stedet på udkig efter et større langvarigt lån til fx køb af bolig eller lignende, vil det handle om realkredit og banklån. Det kan ikke anbefales at bruge et quicklån til at betale af på allerede eksisterende gæld eller som langsigtet løsning på fx økonomiske problemer.

Forbrugslån i Danmark

Selvom der ses en stor vækst i markedet for digitale lån i den sidste årrække, udgør denne type lån dog stadig kun en relativt lille andel af det samlede marked for forbrugslån i Danmark. En undersøgelse fra Dansk Kredit Råd vurderede at kviklån/digitale lån trods vækst stadig kun udgjorde mindre end 1% af det samlede danske marked for forbrugslån i 2017.  

Hvad lånes der til?

Der er foretaget adskillige undersøgelser indenfor dette område, og selvom det varierer meget, hvad den enkelte har behov for at låne penge til, så er der nogle områder, som går igen på tværs af undersøgelser. Disse inkluderer bl.a. boligkøb samt lån til bil eller andre transportmidler som fx motorcykel eller båd. Derudover lånes der bl.a. også til ting som rejser, ny elektronik, renoveringsprojekter og almindeligt forbrug. 

Følg
Jyllands-Posten