3 råd til at starte en succesfuld kaffebar

Artiklens øverste billede

Af alle dem der starter en café, restaurant eller kaffebar, er det kun få der for alvor får succes med det. Det skyldes, at der er høj konkurrence på markedet, og at det kræver både kreativitet, hårdt arbejde og forretningssans at få en profitabel forretning i gang. Netop derfor ser man, at kæde-kaffebarer dominerer bybilledet, mens selvstændige kaffebarer skifter ejer hvert andet øjeblik.

Men, hvis du har forretningssans, en smule kreativitet og samtidig er klar på at nedprioritere andre ting i din hverdag for at satse 100 procent, så er opskriften på succes faktisk meget simpel.

Find én ting, som du gør exceptionelt godt

Man kan ikke være exceptionelt god til alt. Og det behøver man heller ikke. I stort set alle brancher er det nødvendigt, at man skræmmer nogle målgrupper væk for at ramme én bestemt målgruppe 100 procent.

Det er sjældent godt at skyde med spredehagl.

Find én ting, som du er god til, eller har en passion for, eller find en ting som du ved der er efterspørgsel på, og som du kan blive dygtig til. Det eneste krav er, at du bliver den bedste i det lokalområde du befinder dig i.

Hvis du for eksempel har en passion for bagværk, bør du investere i en god industriovn og andet tilbehør der skal til for at lave det bedste brød, man kan finde i en kaffebar i din by. Prioriter de investeringer der skal til, og nedprioriter de ting som du ikke fokuserer på. Hvis du har byens bedste bagværk, og en okay kaffe og en okay indretning, skal du nok få kunder i butikken. De kommer nemlig ikke pga. kaffen eller indretningen, men derimod for at få byens bedste boller eller hindbærsnitter.

Lej lokaler, hvor der kan skaleres

Det er vigtig at du finder lokaler til din kaffebar, som er så billige at du kan holde forretningen i live i de første 12 måneder (som er så vigtige). Men, det er også vigtigt, at du vælger lokaler, der tillader en skalering af din forretning, når du har bevist konceptets holdbarhed.

Enten kan du køre med overkapacitet i starten, hvor forretningen ikke er så stor, og så inddrage flere af lokalernes kvadratmeter når der er brug for dem, eller du kan sikre dig, at kontrakten giver mulighed for at inddrage en overetage eller nabolokalerne, efter for eksempel ét eller to år.

Du kan starte ud med en simpel opsætning med en bestillingsdisk og en lille håndfuld borde, hvor konceptet er mere ’to-go’ end ’to-stay’. Med tiden kan du så udvide med ti eller tyve borde og eventuelt inddrage udendørsarealer og lave kaffebaren om til en café, hvor man kommer for at mødes med venner og får både lidt at drikke og lidt at spise.

På den måde kommer du nemt og forholdsvist billigt i gang, og med tiden skaleres forretningen fra en lille kaffebar der kan køre rundt til en stor kaffebar der giver et godt overskud.

Hold omkostningerne nede

Det tredje og sidste essentielle råd for at få succes med en kaffebar er, at du formår at holde omkostningerne nede. Det er særligt vigtigt i det første år, hvor omsætningen er lav, og man må tære på indskuddet eller helt udelade løn til sig selv.

Det er også vigtigt at holde omkostningerne fleksible, så du kan skrue op og ned i henhold til travlheden i forretningen.

Kan du for eksempel klare dig med et digitalt kassesystem via iPad i stedet for et traditionelt kasseapparat? Hvis ja, kan du spare mange tusinde kroner i opstarten, og i stedet betale et månedligt abonnement til en brøkdel af prisen på et stort kassesystem. Dette er dog kun et godt match til kaffebarer med en simpel opsætning, men det er ideelt til at komme i gang og finde ud af hvilke krav og ønsker man har til et kassesystem på lang sigt.

Løn til medarbejdere er en af de største poster under omkostninger, og derfor er det også her, man skal forsøge at sænke udgifterne. Start med at stå i kaffebaren selv i stedet for at ansætte fuldtidsmedarbejdere. På den måde lærer du meget om forretningen og dine kunder, og du kan supplere ved at ansætte en studentermedarbejder om eftermiddagen. Med tiden, når forretningen har nået et vist niveau, kan du nemmere budgettere med en fuldtidsansat.

Hvis du følger disse tre råd og arbejder hårdt for projektet, kan du få stor succes med din kaffebar.

Denne artikel er sponsoreret af Cosina

Cosina har siden 2014 solgt professionelt køkkenudstyr og inventar til HORECA-segmentet – altså hoteller, restauranter og cateringfirmaer. Med tiden er cosina.dk blevet kaffebarernes go-to sted for blandt andet kagemontrer, kaffemaskiner, køleskabe og takeaway-emballage. Det skyldes at der fra dag ét har været fokus på at yde branchens bedste rådgivning – før under og efter købet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.